Supruga Rista Jovanovića: Porodica je platila kauciju

Radio Titograd

22.07.2021, 07:24h

2 min

Foto: Fejsbuk

Podgoričanin Risto Jovanović, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog “izazivanja razdora i netrpeljivosti”, prihvatio je novčanu kaznu od 6.700 eura i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju na pet godina, u zamjenu za kaznu od šest mjeseci zatvora, na koliko je prethodno osuđen.

Komentarišući presudu, Jovanovićeva supruga Teodora je kazala za Dnevne novine Dan da se “od njih drugo nije moglo ni očekivati”, te da nijesu ni očekivali da će biti oslobođen optužbi koje nijesu tačne.

Ona je navela da je porodica juče platila kaznu. Sud je u odluci naveo da je Risto Jovanović imao namjeru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Poslije suđenja, Jovanovićeva advokatica Jovana Filipović rekla je da svjedoci odbrane nisu pristupili sudu, jer je poziv dostavljen njoj kao braniocu, a ne njima u Podgorici.

image

-Foto: Fejsbuk

– Nisu pristupili ročištu zbog neažurnosti suda. Kako bi ubrzali postupak, svjedoci su dali ovjerene pisane izjave, ali sud nije želio da ih prihvati. Najprije je rečeno da će ih pozvati putem Zuma, ali ni to nije urađeno, pa je odbrana time ostala uskraćena – kazala je Filipović.

Napomenula je da svjedoci koje je odredio tužilac, ni u jednom trenutku nisu potvrdili navode iz optužnice.

– Iako smo više puta pokušavali da ih pitanjima natjeramo da kažu riječi ‘ubijte Šip***a’, ‘Kosovo ćemo oprati krvlju’, ‘Kosovo je Srbija’, koje je navelo tužilaštvo, iako su rekli da znaju srpski jezik, oni to nisu učinili, nisu potvrdili, što dovodi u sumnju nepristrasnost svjedoka i objektivnost prilikom iskaza – istakla je Filipović.

Podsjetimo, Demokratski front ponudio je juče da plati kauciju Jovanoviću, dok je Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da su se stekli uslovi da se on vrati u Crnu Goru.

 

Izvor:Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

19.09.2021. u 11:49h

Titogradske vijesti, top2

19.09.2021. u 11:41h

Titogradske vijesti, top2

19.09.2021. u 11:37h

Titogradske vijesti, top2

19.09.2021. u 11:02h

Titogradske vijesti, top2

19.09.2021. u 10:47h

Skip to content