Suhih: Hapšenje Čađenovića skretanje pažnje sa trenutne sutuacije

Radio Titograd

09.12.2022, 11:08h

2 min

Foto: Gradska TV

Ni u jednoj državi ne može biti uobičajeno da se specijalni tužilac Saša Čeđenović, koji je bio jedan od najeksponiranijih u mnogim slučajevima u državi, a prije svega u suđenju za pokušaj terorizma, uhapsi, kazao je predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđije Suhih u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

“Vjerovatno bi trebalo da postoji već dovoljno dokaza koji bi opravdali takvu vrstu odnosa prema funkciji koju obavlja ta osoba. Malo me iznenadilo, uz rezervu da su mediji nezgrapno prenijeli izjavu državnog tužioca i portparola Vukasa Radonjića, da treba poštovati prezumciju nevinosti i ne davati izjave u javnost. Ne znam o kakvoj je prezumciji nevinosti riječ ako je naslov da je čovjek uhapšen”, kazao je Suhih.

Na taj način, ističe, on je već proglašen krivim.

“Ako je priveden na razgovor to je druga stvar. Nažalost svjedoci smo, naročito u poslednje vrijeme, da nije potrebno baš mnogo dokaza da bi neko bio uhapšen pa se kasnije utvrđuje da i nije bio baš toliko kriv koliko mu se stavlja na teret. Mislim da je to jedno skretanje pažnje sa trenutne situacije. Znate onu čuvenu narodnu ‘Dršte lopova!’ kad počne da se viče da bi svi pogledali na drugu stranu”, objašnjava Suhih.

Dodatnu sumnju, naglašava, budi činjenica da je Čađenović za mjesec dana trebao ponovo da pokrene pitanje krivice oko slučaja “Državni udar”.

“Dosadašnji, uslovno da kažem “krivci” nijesu oslobođeni krivice nego je ponovljen proces zbog grešaka u proceduri. To znači da tek treba da se utvrdi da li je neko kriv ili nije. Najviše dokaza o potencijalnom izvođenju državnog udara nama su nudili sa strane malo ozbiljnije i informisanije službe nego što je naša”, rekao je Suhih.

Sve se to, ističe, mora u zakonskoj proceduri utvrditi i svako je nevin dok se njegova krivica ne dokaže.

“Mislim da društvo treba da ima takav odnos prema svakome. Ovakvi potezi nam nažalost pokazuju da svako od nas može sjutra biti u situaciji da bude uhapšen pa će se dokazivati da li je kriv ili nije. Zamoliću pripadnike MUP-a i suda da ako meni nešto nađu da me pozovu telefonom, doći ći. Ne moraju da upadaju u pet ujutru da me hapse. Uvijek sam smatrao da je to nepotrebno za ljude sa određenim uglednom u društvu. To je ružna stvar koja će ostati čitavog života bez obzira na rezultat suđenja”, zaključio je Suhih.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

04.02.2023. u 23:05h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 22:59h

Titogradske vijesti, top1

04.02.2023. u 22:33h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 21:58h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 21:55h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 21:42h

Skip to content