Sudar u pekinškom metrou, povrijeđeno više od 500 osoba

Radio Titograd

15.12.2023, 11:56h

< 1 min

Foto:Printscreen

 

Ukupno 515 osoba povrijeđeno je u sudaru u pekinškom metrou koji je, kako navode nadležni, izazvana naglim kočenjem i klizavim šinama usljed snijega.

Preliminarna istraga je pokazala da su naglo kočenje i sudar usljed snijega izazvali nesreću u metrou u Pekingu u četvrtak, saopštila je pekinška opštinska komisija za transport, a prenosi Čajna dejli (China Daily).

Klizavi kolosjeci doveli izazvali su problem sa signalom, zbog čega je voz koji je išao prvi iznenada zakočio, a voz koji je išao iza njega nije uspio da zakoči na vrijeme, saopštila je komisija.

Ukupno 515 ljudi je poslije nesreće prebačeno u bolnicu, a 102 su zadobile prelome. U petak u 6 sati iz bolnice su otpuštene 423 osobe, 25 osoba je na posmatranju, a 67 osoba je zadržano na liječenju. U nesreći nema smrtno stradalih.

Linija metroa Čangping u Pekingu radiće danas radi normalno, osim u djelovima pogođenim incidentom u četvrtak uveče u kojem su se otkačila dva vagona, saopštio je operater.

Da bi se obezbijedio bezbjedan rad vozova koji saobraćaju iznad zemlje ili na uzvišenim kolosecima tokom ekstremnih vremenskih uslova, vozovi se neće kretati automatizovano, već će se njima upravljati ručno i ići će manjom brzinom. Duž ruta metro linija, autobuske linije biće povećane, navodi se u saopštenju pekinškog metroa.

Peking je od srijede zahvatio jak snijeg sa niskim temperaturama, a hladni talas pogodio je sjever Kine. Incident u metrou se dogodio tokom večernjeg špica po snežnom danu.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content