Stupara povezuju sa švercom kokaina na brodu “Jadran”

Radio Titograd

04.07.2019, 00:00h

2 min

Stupara povezuju sa švercom kokaina na brodu Foto: Radio Tivat

Kotoranin Vojin Stupar (37) uhapšen je zbog sumnje de počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i šverc kokaina koji je zaplijenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu, a čija je vrijednost procijenjena na pet miliona eura – potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.
 
Stupar je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji su protiv Stupara prikupili materijalne dokaze, među kojima su i razgovori pribavljeni mjerama tajnog nadzora.

Sve ukazuje da je dio kriminalne grupe koja je 19. aprila pokušala da prokrijumčari 60 kilograma kokaina na brodu „Jadran“. S

tupar je duže vrijeme bio pod mjerama policije pa su istražitelji došli do nesumnjivih dokaza o njegovoj umiješanosti.

Ranije su uhapšeni podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Radomir Osmajić iz Tivta i stariji vodnik Miloš Kulić. Za vođe ove kriminalne grupe specijalno tužilaštvo je označilo Vladimira Račića i Dejana Rovčanina koji su u bjekstvu, a Radenovića i Osmajića za članove, dok je Kulić dobio status svjedoka saradnika.

Svim osumnjičenima stavljaju na teret stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Rovčanina, Račića i Radenovića terete i za nedozvoljeno držanje oružja. Račić je jedan od najbližih saradnika Pljevljaka Darka Šarića, kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Dejan Rovčanin iz Nikšića hapšen je u akciji „Zelena milja“ 2013. godine. Njega terete da je bio dio grupe koja se bavila krijumčarenjem 140 kilograma skanka na međunarodnom nivou.

Tada je uhapšeno više osoba u Nikšiću, Pljevljima i Baru. Stupar je zet Igora Božovića, jednog od visokopozicioniranih članova kotorske kriminalne grupe „kavačani“, koju predvode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Kašćelan je uhapšen 13. decembra prošle godine u Češkoj, a izručen je Crnoj Gori 8. februara. Na Stupara i Miloša Radonjića pucano je 2016. godine u kotorskom naselju Rakite.

Za ranjavanje Stupara i Radonjića nakon dvije godine istrage osumnjičeni su Milić Minja Šaković, Jovan Vukotić i Igor Dedović.

Šaković je uhapšen 7. februara dok je sjedio u hotelu „Hilton“, dok se Vukotić nalazi u Srbiji na izdržavanju kazne zbog falsifikovanje isprava.

Dedović je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena međunarodna potjernica.

Dedović i Vukotić u bezbjednosnim službama označeni su kao vođe „škaljarskog“ klana.

Kako se sumnja, Šaković, Dedović i Vukotić su 27. marta 2016. godine na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru sivim BMW-om podgoričkih registarskih oznaka presjekli put Stuparu i Radonjiću iz Kotora.

– J. V. je iz vatrenog oružja „škorpion“ cal. 7,65 mm u pravcu M. R. ispalio veći broj projektila. V. S. i M. R. su uspjeli da izađu iz vozila i da se udalje u pravcu obližnje pekare, kojom prilikom su M. Š. i I. D. u njihovom pravcu, svaki iz zasebnog oružja, ispalili više projektila, dok je istovremeno i J. V. pucao u pravcu oštećenih. Osumnjičeni su se vratili u svoje vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu – saopšteno je ranije iz policije.

Stupar je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen. Na Radonjića je pucano više puta.

 

 

 

 Izvor: Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:35h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:38h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:23h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:20h

Skip to content