STEJT DEPARTMENT : SAD pozvale na smirivanje tenzija na Kosovu

Radio Titograd

13.10.2021, 23:01h

< 1 min

SAD pozivaju na smirivanje situacije poslije današnjih događaja na Kosovu, rekao je za Glas Amerike neimenovani portparol Stejt departmenta.

U sjevernoj Mitrovici građani su protestovali, blokirali puteve i raskrsnice kamionima i vozilima (Foto: Beta/AP) U sjevernoj Mitrovici građani su protestovali, blokirali puteve i raskrsnice kamionima i vozilima (Foto: Beta/AP)

Kosovska policija je tokom prepodneva sprovela akcije u borbi protiv krijumčarenja robe u regionu Peći, Prištine, Južne i Sjeverne Mitrovice, objavio je kosovski premijer Aljbin Kurti.

U sjevernoj Mitrovici građani su protestovali, blokirali puteve i raskrsnice kamionima i vozilima, a kako prenose mediji kosovska policija je bacala suzavac i šok bombe.

“Nastavljamo da sarađujemo sa partnerima iz Evropske unije i NATO-a da bismo pomogli svim stranama da održe napredak u normalizaciji odnosa i smanjenju tenzija”, naveo je portparol.

Prethodno je Beograd pozvao KFOR i NATO da reaguju, a EU pozvala na prekid nasilnih incidenata.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Raškoj sa predstavnicima Srba sa Kosova i rekao da je kontaktirao specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Vučić je u Raškoj rekao da je od Lajčaka tražio da “zauzdaju Prištinu”, a da je dobio odgovor da se radi na tome, poslije čega su se specijane jedinice kosovske policije ROSU povukle sa sjevera Kosova.

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:46h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:35h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 12:53h

Sport, top2

17.10.2021. u 12:48h

Skip to content