Starbucks stiže u Crnu Goru do kraja godine

Radio Titograd

01.09.2023, 09:53h

2 min

Kada je u julu prošle godine tadašnji gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio da će popularni lanac kafeterija Starbucks otvoriti svoj objekat u Podgorici, to je izazvalo veliku reakciju javnosti.

Kako je tada rečeno, Starbucks je svoju kafeteriju trebalo da otvori do kraja 2022. godine, u okviru investicije od pet miliona eura.

Ipak, od tada, pa do danas, javnost je ostala uskraćena o informaciji kada će Podgoričani moći da uživaju u ispijanju popularne kafe, koja je po mnogo čemu posebna.

Sa vlasnicima čuvene franšize sarađuje kompanija Zeren Holding, koja i dovodi Starbacks u Crnu Goru.

Kako ističu u razgovoru, projekat se aktivno nastavlja.

„I mi, jednako kao i vi želimo da se ovaj projekat što prije realizuje u Crnoj Gori. Projekat se aktivno nastavlja. Svi naši napori su usmjereni u ovom pravcu. Iako se trenutno ne oglašavamo mnogo, građani Crne Gore treba da znaju da se ulažu svi napori da se Starbucks otvori što je prije moguće“, naveli su iz kompanije Zeren Holding za portal Kolektiv.me.

Prema ranijim najavama, otvaranjem Starbucks-a, trebalo bi da bude obezbijeđeno 50 novih radnih mjesta.

A, kada se može očekivati da čuvena kafeterija otvori svoja vrata u našem Glavnom gradu?

„Očekujemo otvaranje do kraja 2023. godine“, naglašavaju sagovornici ovog portala.

Prvi Starbucks otvoren je davne 1971. godine u Sijetlu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a samo ime franšize inspirano je čuvenim romanom Mobi Dik (autora Hermana Melvila), simbolizirajući na taj način tradiciju prekookeanskih putovanja prvih trgovaca kafom.

Starbucks je danas prisutan na šest kontinenata u 74 države, sa preko 23.000 poslovnica.

Šta građani mogu očekivati kada je u pitanju plasiranje popularne kafe na našem tržištu?

„Kultura ispijanja kafe je jako zastupljena među građanima Crne Gore, pa će dolazak svjetski rasprostranjene franšize pružiti jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje kvalitetne kafe. Sigurni smo da će prijatna atmosfera prve Starbucks kafeterije u Crnoj Gori biti omiljeno mjesto susreta i užitka za sve generacije“, zaključili su iz kompanije Zeren Holding za portal Kolektiv.me.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:37h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:34h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:17h

Titogradske vijesti, top1

09.12.2023. u 07:02h

Skip to content