SSCG: Radnici prvi maj dočekuju u teškim ekonomskim i društvenim uslovima

Radio Titograd

29.04.2022, 11:31h

< 1 min

Foto:Pixabay

U prvomajskom proglasu SSCG ocjenjuje da su sindikalno jedinstvo i solidarnost sada potrebniji nego ikad kako bi ojačali radnička prava i sačuvali radna mjesta, izborili se za standard dostojan čovjeka, bolje uslove rada i zaštite na radu, veću državnu podršku u sprovođenju legislative koja se odnosi na radnička prava.

“U situaciji kada je povećanje plata “istopio” enorman rast cijena osnovnih životnih namirnica, goriva ali i svih drugih roba nadležni sa posebnom pažnjom moraju pratiti radničke zahtjeve, a socijalni dijalog učiniti još kvalitetnijim”, navodi se u proglasu.

Savezu sindikata će, kako su kazali, zahtjevi radnika uvijek biti prioritet i kontinuirano će insistirati od nadležnih institucija da stvore uslove u kojima zaposleni svojim radom mogu zaraditi plate po mjeri čovjeka i evropskih standarda, a preduslov za to je snaženje privrede, i naravno stabilan politički ambijent.

“U nadi da će radnici Crne Gore sljedeći Prvi maj, kao i brojne buduće, dočekati u mnogo povoljnijim ekonomskim i političkim uslovima, sa većim pravima i platama, svim radnicima čestitamo Međunarodni praznik rada. Pozivamo radnike da se u što većem broju uključe u rad Sindikata jer “više ruku daje veću snagu”. Rad je čovjekova esencija, a radnici su snaga i pokretači sindikata, države i cjelokupnog društva”, zaključili su oni.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content