Srpska ministarka predložila gašenje svih društvenih mreža na 30 dana

Radio Titograd

09.05.2023, 20:44h

< 1 min

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić predložila je ukidanje društvenih mreža Fejsbuk, Tviter, Instagram i Tiktok na određeni period. Ona je dala ovaj predlog nakon dvije stravične tragedije koje su Srbiju zavile u crno, prenosi Blic.

“Možda je potrebno na jedno mesec dana prekinuti sve i Fejsbuk i instagram i sve ove mreže i tik tok i tviter. Mesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju, umesto da odu kod psihologa i lepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji”, rekla je Grujičić za Pink, moleći “ove koju pišu kojekakve gluposti, sad će da urade ovo ili ono, ili veličaju ubice ili kriminalce, da samo shvate da oni nisu nikakvi opasni ni momci niti fenomenalne devojke”.

Grujičić je danas ranije navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su primetivši da sa njima nešto nije u redu došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizovani.

“Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vreme. Neko će reći, ona je radikalna uvek je bila takva, u medicini ako ne postoji hijerarhija i protokoli mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz”, rekla je srpska ministarka zdravlja.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content