Sredinom aprila Suhih predaje fotelju predsjednika Skupšine Glavnog grada

Radio Titograd

23.03.2023, 10:46h

2 min

Foto:FB Jelena Borovinić Bojović

Konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj će biti izabran predsjednik gradskog parlamenta i verifikovani mandati novim odbornicima biće održana do sredine aprila, saopštio je za “Dan” Đorđe Suhih, predsjednik parlamenta u sazivu 2018. – 2022. godine. Prema dogovoru pobjedničkih partija lokalnih izbora od 23. oktobra, mjesto predsjednika Skupštine Glavnog grada pripašće Demokratskom frontu i ovu funkciju najvjerovatnije će pokrivati Jelena Borovinić Bojović koja je koaliciju okupljenu oko DF-a predvodila na lokalnim izborima.

– Konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada biće zakazana u roku i sasvim sigurno neće biti za mjesec dana, nego ću gledati da to bude za 15, 20 dana – rekao je Suhih.

On navodi da je Podgorica u poslednje četiri godine postala moderniji grad.

– Mislim da je izvršna vlast dobro radila. Kao “spiker” parlamenta trudio sam se da se ispoštuju svi principi demokratije i da svako ima mogućnost da iznese svoje mišljenje. Trudio sam da se sačuvam kulturnu i demokratsku atmosferu u gradskom parlamentu. Nadam se da smo uspjeli u tome, da smo ostavili solidnu podlogu. Sada dolaze nove generacije političara i mislim da će oni nastaviti sa više dijaloga i manje emotivnih nastupa – naveo je Suhih.

image

Sastali se nosioci četiri pobjedničke liste

FB Jelena Borovinić Bojović

Neformalni sastanak pobjednika

Predstavnici četiri pobjedničke liste lokalnih izbora sastali su se juče na, kako saznajemo, neformalnom sastanku. Fokus druženja Jakova Milatovića, potpredsjednika Pokreta Ervopa sad, Jelene Borovinić Bojović, nosioca liste okupljene oko Demokratskog fronta, Danila Šaranovića, nosioca liste okupljene oko Demokrata, i Luke Rakčevića, nosioca liste URA, bio je drugi krug predsjedničkih izbora koji je zakazan za 2. april. Nakon kafe, predstavnici četiri liste slikali su se ispred spomenika svetog Petra Cetinjskog.

– Zajedno pobijedili 23. oktobra u Podgorici. Zajedno ćemo pobijediti 2. aprila u Crnoj Gori – napisao je Šaranović na FB stranici.

Buduća nova vlast u nekoliko navrata najavila je da će im u fokusu biti revizija odluka bivše gradske uprave. Đorđe Suhih navodi da je za to da svako ima svoj dio odgovornosti.

–Moguće je da se neke odluke Skupštine Glavnog grada neće svidjeti novom sazivu. Mislim da poništavanje odluka prethodnog saziva ne ide u smjeru demokratizacije. Morate poštovati nešto što su neki u jednom momentu smatrali da je ispravno. Treba argumentovano dokazati da su odluke bile štetne za Grad i promijeniti ih, a ne staviti van snage. Ne znam šta bi značilo da se odluke stave van snage. Ukoliko su odluke pogrešne treba ih promijeniti, a ukoliko su baš štetne za Grad slažem se, neka se utvrđuje odgovornost za njih i za pogrešno sprovođenje. Ja sam apsolutno za to da svako ima svoj dio odgovornosti. Grešaka će uvijek biti, nadam se da nova generacija političara ne misli da ona neće griješiti jer svako ko radi-griješi. Ne griješi samo onaj koji ništa ne radi – rekao je Đorđe Suhih.

On je budućnoj vlasti poželio sreću u radu.

–Želim im da nastave da razvijaju glavni grad kao glavni grad jedne evropske države, nadamo se ubrzo i članici Evropske unije i da budu predstavnici svih građana bez obzira kojoj grupaciji, naciji i vjeri pripadaju. Samo tako kao građanska opcija možemo ići dalje – rekao je Suhih.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Skip to content