Srebreničke majke nakon usvajanja Rezolucije: Sram bilo one koji nisu glasali

Radio Titograd

23.05.2024, 21:37h

< 1 min

Nakon što je Generalna skupština UN usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, srebreničke majke izrazile su zadovoljstvo što je Rezolucija usvojena, ali će, kažu, zapamtiti one koji nisu podržali i glasali za njeno usvajanje, prenosi N1 Sarajevo.

Šehida Abdulrahmanović, članica Upravnog odbora Pokreta Majke enklave Srebrenica-Žepa kazala je da su se godinama borili da se ova Rezolucija usvoji, prenosi N1 Sarajevo.

„Ovo nije izmišljena priča, ovdje se radi o ciframa preko 10 hiljada ljudi. Imamo imena i prezima, matične brojeve, ljudi koji to negiraju danas imaju priliku da Rezoluciju stave na sto da svojim budućim generacijama da šalju bolje poruke“, kazala je ona.

Oni koji nisu glasali za Rezoluciju posebno će imati mesto u Memorijalnom centru u Potočarima, odnosno biće stavljeni na stub srama, najavila je Nura Begović, predsjednica Udruženja Žene iz Srebrenice.

„Sram bilo one koji nisu glasali. Znaju da nisu pod uticajem onih ubica, vođa koji misle o daljim ratovima koji vrše genocid. Šta ćemo očekivati od Rusije kada vidimo šta se radi u Ukrajini“, navela je Nura.

Podsjećamo, Generalna skupština UN usvojila je Rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za.

Izvor: N1 Sarajevo

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content