SPP: Nema “nesporazuma” unutar stranke, već je ovo pokušaj PES da nam nametne predstavnika

Radio Titograd

24.05.2023, 14:01h

2 min

– Naš stav je jedinstven i nema nikakvog nesporazuma unutar Stranke pravde i pomirenja, ali ima apsolutne odlučnosti da vam ne dozvolimo da nam nametnete predstavnike i zloupotrijebite naziv naše partije – poručuju iz SPP-a Pokretu Evropa sad.

“SPP je prva ukazala povjerenje vanparlamentarnom pokretu Evropa sad kada je podržala vašeg kandidata za predsjednika i to u momentu kada to skoro niko nije htio da uradi nakon eliminacije Milojka Spajića iz predsjedničke utrke.

Nije tačno da ste vi ‘prihvatili’ da doskorašnji predsjednik naše stranke bude na listi jer on nikada i nije bio kandidovan od strane SPP. Vi ste ga ustoličii na toj poziciji u dogovoru sa njim samim a ne sa partijom od koje ste to vješto krili, i vi i on.

Mi smo, dame i gospodo iz Pokreta Evropa sad, mnogo prije vas imali takve ponude od autoritativnih režima da nam se nameću osobe koje će predstavljati našu stranku i u konačnici bošnjački narod ali pošto mi nismo neko ko bi za poslaničku platu i rukovodeće pozicije prodao ideale i vjeru u ravnopravnost građana ni tada a kao što vidite ni danas, ne prihvatamo tu nedemokratsku i antievropsku praksu”, navode iz SPP-a i dodaju:

“Niste vi, dame i gospodo, nikada dobili podršku jednog čovjeka iz SPP već cijele stranke što ste se i uvjerili prije par mjeseci od Bara do Pljevalja i da ste imali želju da kako kažete pokažete korektan odnos prihvatili biste jednoglasnu odluku Predsjedništva naše stranke koja je u suprotnosti sa onim što ste vi pokušavali da nam nametnete.

Zamjenom teza pokušavate obmanuti javnost svjesni da pred licem javnosti nemate adekvatan odgovor na činjenice koje smo saopštili. Nije u SPP došlo ni do kakvog ‘nesporazuma’ kako vi to pokušavate predstaviti već do klasične zloupotrebe položaja sa čim ste na vrijeme bili upoznati a što ste ignorisali i koju su pojedini vaši funkcioneri, sada je više nego jasno, zdušno pomagali kako bi, ponavljamo, preko te osobe ostvarili kontrolu nad nama.”

Da je to istina dokazuje i to da je Stranka pravde i pomirenja od svih drugih vanparlamentarnih partija koje su se našle na vašoj listi jedina dobila samo jedno mjesto bez mogućnosti zamjene tog čovjeka, poručuju iz SPP-a Evropi sad.

“Dakle vama je bio podoban i prihvatljiv samo jedan čovjek. Dokaza je pregršt ali o tome drugom prilikom ukoliko za to bude bilo potrebe. Koliko ste bili iskreni u vašoj namjeri da nam ‘pomognete’ vidi se i iz vaše reakcije ali naša namjera sa vama nije bila da ‘pomažete’ nama već da zajedno radimo za dobro svih građana, pravnu, ekonomski stabilnu i prosperitetnu državu.

Nakon svega, nemamo više povjerenja u vaše ‘iskrene’ namjere da pomognete bilo kome te smo vam zbog toga i otkazali podršku.

Stranka pravde i pomirenja, kako ste to više puta i sami isticali je stub slobodne bošnjačke misli u Crnoj Gori. Mi smo stranka koja se nije prodala ni mnogo moćnijim političkim igračima jer nas ne možete kupiti, nas ne možete uplašiti i nas ne možete izračunati. Sve ono što vam je imponovalo kod nas do sada ostaju ideali i u narednom periodu, sve dok
postojimo.

I ma koliko se u ovom trenutku osjećali jakim i moćnim sve što je izgrađeno na manipulacijama vrlo brzo padne”, zaključili su iz SPP-a.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content