Specijalni tužilac Zoran Vučinić izabran za disciplinskog tužioca

Radio Titograd

16.02.2024, 11:27h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao vrhovni državni tužilac Milorad Marković, obavljen je intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas za izbor tri državna tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, dva državna tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju i jednog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

“Za disciplinskog tužioca izabran je specijalni tužilac Zoran Vučinić, dok će njegov zamjenik biti izabran na narednoj sjednici”, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

Rukovoditeljke osnovnih državnih tužilaštava u Bijelom Polju i Beranama Katarina Kljajević i Jadranka Mićović članovima Tužilačkog savjeta predstavile su izvještaje o radu državnih tužilaštava kojim rukovode i istovremeno ih upoznale sa izazovima sa kojima se suočavaju.

“Na sjednici su razmotrene tri pritužbe na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada. Ocijenjeno je da je jedna pritužba neosnovana, druga je odbačena kao nedozvoljena, jer je u pitanju predlog za ponovno preispitivanje pritužbe, o kojem Tužilački savjet ne može odlučivati, dok je odlučivanje o trećoj pritužbi odgođeno za narednu sjednicu”, navodi se u saopštenju.

Tužilački savjet, takođe je usvojio Vodič za Slobodan pristup informacijama Tužilačkog savjeta – Sekretarijata.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content