Španski premijer Pedro Sančez razmišlja o ostavci zbog optužbi protiv njegove supruge

Radio Titograd

24.04.2024, 22:20h

< 1 min

Foto: EPA-EFE/EVA ERCOLANESE/PSOE

Premijer Španije Pedro Sančez saopštio je da će do ponedeljka razmisliti da li će podnijeti ostavku zbog istrage o korupciji i zloupotrebi položaja koja je pokrenuta protiv njegove supruge Begonje Gomez. Negirao je optužbe protiv nje i otkazao sve aktivnosti do ponedjeljka.

U objavi na društvenoj mreži X, Sančez je, između ostalog, rekao kako će do tada razmisliti da li će i dalje predvoditi špansku vladu.

“Moram da stanem i razmislim. Moram da odgovorim na pitanje da li se isplati nastaviti, s obzirom na blato koje su desnica i krajnja desnica napravili od naše politike i da li ću nastaviti da vodim vladu ili ću se odreći te najveće počasti“, naveo je Sančez.

Španski sud pokrenuo je preliminarnu istragu o tome da li je Begonja Gomez, počinila krivično djelo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije iznio više detalja pošto je slučaj zapečaćen i preliminaran, samo je naveo da je uslijedio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije „Čiste ruke“, čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom, prenio je Rojters.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

29.05.2024. u 19:21h

29.05.2024. u 19:21h

Skip to content