Spajić: Zakonom o kripto valutama zaštitićemo građane od prevara

Radio Titograd

18.05.2023, 11:16h

< 1 min

Foto:Evropa sad

Problem: neko je dozvolio da se brojni prevaranti obogate tako što nisu postojali zakoni koji spriječavaju piramidalne šeme i digitalne prevare.

Rješenje: zajedno sa najvećim svjetskim ekspertima iz sajber bezbjednosti ćemo donijeti zakon koji će građane Crne Gore i njihov mukom stečeni kapital zaštititi, ali i spriječiti nove Jezde i Dafine kripto svijeta.

Digitalne prevare poput Cheil Worldwide-a, Bitconnect-a i u skorije vrijeme Terra, zaustavljeni su tek kada je previše ljudi izgubilo novac. Zakon o kriptovalutama nam je upravo potreban da bi se na vrijeme rijesili prevaranata i da bi zaštitili one koji posluju legalno u ovoj branši. Ma koliko privlačno zvučali i bez obzira na lična poznanstva sa bilo kim od nas, svaki kripto projekat treba da prođe striktnu provjeru da bi eliminisali prevarante.

Bez sistema rane detekcije, koje ovo zakonsko rješenje nudi,  jako je teško prepoznati piramidalne šeme i ostale prevare u začetku.

Pred novom vladom i skupštinskom većinom je puno posla, svijet tehnoloskih inovacija od društvenih mreža pa do kripto valuta mora se zakonski regulisati. Želimo da dobre prakse velikih demokratskih zemalja budu prisutne i u Crnoj Gori!

Autor:Radiotitograd.me

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:43h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:02h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 07:50h

Skip to content