SPAJIĆ “Priča o prodaji EPCG je lažna vijest, ne ukidamo fond PIO”

Radio Titograd

31.10.2023, 15:42h

< 1 min

Foto:RTCG

Novi premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je danas na konferenciji za medije da su optužbe bivšeg premijera Dritana Abazovića da će zadužiti državu niske i da ih ne treba puštati u etar.

“To su poznate floskule dotičnog gospodina. Ne znam zašto je to sad priča, nije izborna kampanja i neće uticati na rejting njegove partije. Pozdravljam transparentnost da se sve to preda SDT. Ali, to su lude izjave i to je toliko nisko”, dodao je Spajić.

Novi premijer tvrdi i da je priča o prodaji Elektroprivrede lažna informacija.

“Ja ne znam od koga je to došlo. Nikad to nisam rekao ni u kakvom formatu. Ja sam samo prije dvije godine rekao da obveznice EPCG treba izdati na londonskoj berzi. Ali, to što finansijski nepismeni ljudi ne razlikuju pojam izdati obveznice na betzi i prodaju akcija, to nije moj problem. Ja zaista želim da ih edukujem i želim da im platim edukaciju. To je elementarna finansijska pismenost”, istakao je Spajić.

Poručio je da neće biti ukinut Fond PIO, ali će biti razmotren način njegovog finansiranja.

“Ni Fond za zdravstvo nije ukinut, niti je ikad imao budžet od nula eura, kako je tvrdio Abazović. Fond PIO će da ostane, s tim što ćemo razmotriti nivo poreza i doprinosa”, dodao je Spajić.

Novi premijer tvrdi di da penzije neće biti ugrožene porgramom Evropa sad 2.

Tvrdi da neće povećavati PDV, već da će se posvetiti suzbijanju sive ekonomije. On je najavio da će ubuduće poslije svake sjednice Vlade imati konferenciju, a razmotriće da li će se novinarima obraćati premijer ili neko od ministara.

“Program Evropa sad 2 sam već predstavio i da identičan je kao program Evropa sad 1. Želimo da podstaknemo što veće zarade i veće penzije”, zaključio je Spajić.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content