Spajić: Podržaćemo sve rezolucije koje osuđuju genocide, upravo i ovu o Srebrenici

Radio Titograd

09.05.2024, 14:58h

< 1 min

Premijer Spajić kaže u odnosu na kolege iz DPS-a koje su rekli da pratimo njihovu politiku, navodi, da je PES i svi ljudi oko njega bili prozapadno orjentisani.

“Mi ćemo glasati za sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Upravo ovu rezoluciju koju imamo ispred nas, Srebrenicu, nikakav problem to nije. Znači, glasat ćemo za, rekli smo više puta, ja sam javno govorio o tome, osuđivali smo genocid, nemamo problem da to uradimo. Mi smo sto posto usklađeni sa evropskom spojnom bezbjednostnom i odbranbenom politikom. Tu nema nikakve dilene. Vlade će o tome raspravljati, naravno, ali mislim da je izlišno to pominjati.

Zašto to govorim? Zato što smo se mi s porazumom obavezali da vodimo jednu politiku koja je pro-evropska politika. I tu je stavljena tačka na sve ove razgovore. Ja razumijem da je vama u interesu da dignemo tenzije sa Srbijom, sa nekim drugim narodima iz regiona. Možda je to vaš interes, ja to razumijem. U redu nije problem, ja prihvatam to, ali nama kao državi to nije interes”, rekao je Spajić.

Ibrahimović ga je potom pozvao da Crna Gora bude kosponzor.

 

“I odbacite ova dva amandmana”, dodao je.

Spajić je rekao u vezi amandmana zašto bi nekome smetali?

“Nećemo povlačiti amandmane niko ih nije nazvao problematičnim, svi su ih podržali pa i BiH. Nijesmo čuli njihovu reakciju na amandmane jer su im prihvatljivi. Oni otvaraju mogućnost da Srbi i Bošnjaci pruže ruku jedno drugima”, rekao je Spajić.

Na to je Ibrahimović dodao da onaj koji je predložio amandmane sigurno ne misli dobro premijeru Spajiću.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content