Spajić odgovara Vučiću: Odluke donosimo samostalno i principijelno, poštujući prošlost okrenuti budućnosti

Radio Titograd

03.07.2024, 17:08h

< 1 min

foto-vlada-cg

Predsjednik Vlade Milojko Spajić reagovao je na društvenoj mreži “X” na izjavu predsjednika Republike Srbije koju su prenijeli mediji a koja se odnosi na usvajanje Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.

“Sve odluke, pa i one za Srebrenicu, Jasenovac, Mathauzen i Dahau – donosimo kao nezavisna zemlja koja je principijelno odlučivala i odlučivaće na ovakve teme iz prošlosti” poručio je premijer i kazao da je u Kotoru, na Samitu lidera Zapadnog Balkana predsjedniku Srbije prenio da će Crna Gora biti principijelna i u osudi svakog zločina i da će sve rezolucije, koje su fokusirane na odavanje pijeteta žrtvama, a ne na osude, istorijske okolnosti, geopolitiku itd. biti podržane, te poručio da se druge teme ostave istoričarima da objektivno istraže okolnosti.

Premijer je istakao da su Crnoj Gori jako bitni bilateralni odnosi sa svim susjedima i da je važno da se sva potencijalno otvorena pitanja riješe do kraja. “Partneri će vas dugoročno više poštovati ako ste predvidivi i ako znaju da ćete se do kraja držati istog aršina za sve. Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja sa principijelnim stavom i od njega neće odstupiti” ističe se u objavi.

On je kazao i da “rezolucije i prošlost nisu naš fokus” te da ih, kako je kazao, treba ostaviti u sjenci napretka naše zemlje na planu ekonomije, vladavine prava i evropske integracije. “Umjesto uljepšavanja prošlosti – bavimo se ljepšom budućnosti” zaključuje se u reagovanju.

 

Autor:radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Skip to content