Spajić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: Ne želim danas da odgovaram na to pitanje

Radio Titograd

24.04.2024, 11:14h

< 1 min

Foto: Vlada Crne Gore

 

Premijer Milojko Spajić kazao je, komentarišući jučerašnju izjavu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, da su najbolje osvete one kada se na loše vođenje države odgovori dobrim rukovođenjem.

“Najbolje osvete su rezultati u infrastrukturi. Želim da se svi osvetimo lošem vođenju države tako što ćemo je bolje voditi. Tako ćemo zatvoriti krug osveta i starih priča”, kazao je Spajić, prenosi portal Analitika.

Na pitanje da li će Crna Gora biti kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici, odgovorio je kako “ne želi danas da odgovara na ta pitanja”.

“Kosponzorisaćemo infrastrukturu u Crnoj Gori”, kazao je premijer, dodajući kako će o stavu Vlade o Rezoluciji javnost biti “blagovremeno obaviještena”.

Upitan zašto se čeka na taj odgovor toliko dugo, Spajić je rekao da su “zauzeti jer se bave projektima, infrastrukturom, platama, penzijama i dječjim dodacima”.

“To su teme prošlosti, Crna Gora ima svoj stav, ponavljali sm ga hiljadu puta, na vrijeme ćete dobiti informacije”, dodao je Spajić.

Napomenut od strane novinara kako je pitanje genocida u Srebrenici univerzalno, te da niko time ne želi skrenuti pažnju sa pitanja infrastrukture, Spajić je govorio o tome kako je Crna Gora “dokazala unazad 10 godina da je usklađena sa evropskom bezbjednosnom i odbrambenom politikom”.

“Sada imamo i vladavinu prava i velika je promjena od 2023. i svi to vide u pogledu vladavine prava. Nije džabe rečeno da je ova Vlada za pola godine uradila više nego sve Vlade u prošlih šest”, istakao je on.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content