Spajić: Nejasno mi je zašto prosvjetari štrajkuju, od septembra im garantujemo 15 odsto povišice

Radio Titograd

19.02.2024, 15:16h

< 1 min

Premijer Milojko Spajić poručuje da a ima veliku empatiju prema nastavnicima koji, kako kaže, drže jedan čitav sistem.

“Svjesni smo velikih odgovornosti koji prosvjetari imaju i upravo zbog toga želimo da promijenimo zakon. Od septembra možemo da garantujemo 15 odsto neto zarade i to im garantuje da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni i nejasno mi je zašto idu u štrajk”, ističe Spajić.

U srijedu će, najavljuje, pojasniti sve što nije jasno.

U Vladi će se, kaže, baviti održivim fiskalnim rješenjima. “Postojaće novi zakon o zaradama javnih funkcionera gdje ćemo napraviti red, gdje neće biti takmičenja među sindikatima. Treba da se jedinstveno prostupi tom problemu”, dodao je premijer.

Upitan, da li planira da kroz rekonstrukciju u Vladu uključi i Bošnjačku stranku, Spajić je odgovorio da “ne zna zašto bi bilo ko bio protiv inkluzije.”

Govoreći o postavljanju ambasadora, Spajić je kazao da će ambasadori vrlo brzo biti postavljeni. “Predložićemo kvalitetna rješenja i imaćemo konsultacije sa predsjednikom države što ranije nije bio slučaj”, dodao je Spajić.

Na pitanja novinara, Spajić je odgovarao nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajenom.

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content