Spajić: Medojević je, politički marginalan, nema potrebe da se gledamo na TV duelu.

Radio Titograd

02.02.2023, 21:08h

2 min

“Predsjednička funkcija će biti možda i ključna ove godine, vidimo da institucije ne funkcionišu, imamo tehničku Vladu, parlament se teško dogovara oko bazičnih stvari. Potrebna je jedna institucija koja funkcioniše, kazao je Spajić i dodao da “nažalost, zbog toga koji su nas ljudi predstavljali, Crna Gora je bila percipirana kao provincija na Balkanu. Stali smo na evropskom putu, nemamo pristup tržištu kapitala, imaćemo problem da se zadužimo”.

Milo Đukanović i svi predsjednici do sad nijesu radili dobar posao, rekao je lider pokreta Evropa sad.

“Mi smo država koja je najduže pregovarala sa EU”, dodao je Spajić.

“Od 1987. do 2021. imam prebivalište u Pljevljima, a od 2021. u Podgorici”

Upitan da li posjeduje uslove koji su propisani za kandidata za predsjednika, kazao je da će poštovati svaku odluku nadležnih.

“MUP je nadležan u ovom slučaju i u slučaju državljanstva. Poštovaću svaku odluku, ako kažu da mogu da budem kandidat – biću, a ako ne – prihvatiću tu odluku”, dodao je on.

Ima uvjerenje, kaže, da ima prijavljeno prebivalište od 1987. do 2021. u Pljevljima, a od tada u Podgorici.

“Na ovaj način žele da me diskredituju, ne sjećam se da su to pitanje postavljali Lekiću ili Hajdukoviću, koji su takođe živjeli u inostranstvu”, rekao je on.

O dvojnom državljanstvu 

O dvojnom državljanstvu i navodima da je prijavljen i na adresi u Beogradu, kazao je da to treba da utvrde nadležni organi.

“Više puta sam odgovarao na to, neka nadležni pošalju dopis drugim državama, nemam ništa protiv toga da pošalju dopis i provjere te navode”, poručio je Spajić.

Sa DPS i DF saradnja samo ako budemo morali

On je naglasio da su Demokratska partija socijalista i Demokratski front partije prošlosti.

“Ako ne budemo morali, ne želimo da sarađujemo sa njima. Ne mislim na koalicije, nego na neke stvari gdje je potrebna dvotrećinska većina”, naglasio je Spajić.

“Podržavam stav Demokrata”, kaže Spajić,” da imaju svog kroz našeg kandidata, da to bude zajednički kandidat svih građanskih snaga i stub budućeg djelovanja tih snaga”.

U Pokretu su, prema njegovim riječima, otvoreni za mogućnost da nemaju kandidata za premijera.

Ubijeđen sam da će, na kraju Demokrate i URA podržati kandidata Evrope sad

Ima komunikaciju sa Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem, kaže Milojko Spajić i dodaje “Ja sam ubijeđen da će oni na kraju presjeći i podržati našu kandidaturu, to je zajednička kandidatura i pobjednička, ubijeđen sam da će to biti osovina saradnje takvih partija i u budućnost, pozivamo ostale pojedince, partije manje brojnih naroda”, dodao je predsjednički kandidat pokreta Evropa sad.

Nema šanse, smatra Spajić, da ne prođe u drugi krug predsjedničkih izbora.

Nije želio da se izjasni koga bi podržali ukoliko on ispadne u prvom i ustvrdio da se ne može desiti da ne uđe u drugi krug.

O optužbama lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića kazao je kako on nastavlja sa destruktivnom politikom devedesetih.

“I to se uvijek dešava pred izbore. Dvije godine traje ta tirada. On se borio protiv korupcije prskalicama i kavezima na stadionima, tvrdio da šverca cigareta nema, da sam ja zet Zdravka Krivokapića, to su sočne neistine, a ti napadi će se nastaviti”, poručio je Spajić.

Medojević je, poručio je, politički marginalan, te nema potrebe da se gledaju na TV duelu.

“Ali on očigledno kreira politiku DF-a, nažalost. Ako on bude predsjednički kandidat DF-a srešću se sa njim u TV debati, a ako ne bilo kakav TV duel bio bi gubljenje vremena”.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

28.03.2023. u 15:49h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 15:25h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:42h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:35h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:32h

Skip to content