Spajić: Infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja jedini ispravan put za zemlje Zapadnog Balkana

Radio Titograd

18.01.2024, 10:49h

< 1 min

Foto:Gov.me

 

Predsjednik Vlade Milojko Spajić učestvuje na Svjetskom ekonomskom fourmu u Davosu gdje je imao oko pedest sastanaka sa državnicima, predstavnicima svjetski poznatih korporacija, univerziteta i think-tank organizacija, a zajedno sa liderima iz regiona i predstavnicima Evropske unije učestvovao je i na panelu “Diplomatski dijalozi o Zapadnom Balkanu“ gdje je predstavio perspektive Crne Gore u kontekstu dalje integracije.

“Infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja su jedini ispravan put za zemlje Zapadnog Balkana. To je pravac koji vodi ka Evropskoj uniji. Političke teme podjela moramo ostaviti po strani kako bi se posvetili razvoju. Ukoliko se budemo držali tog kursa, standard građana i članstvo će doći kao rezultat” poručio je premijer.

Predsjednik Vlade je predstavio plan razvoja Crne Gore koji podrazumijeva jačanje saobraćajne mreže, razvoj privrede i jačanje standarda građana kroz niz reformskih procesa.

“Za napredak su nam potrebne hrabre odluke i odlučni pojedinci, spremni da proces integracije u Evropsku uniju dovedu kraja. Sa tim u Crnoj Gori više ne smije biti kompromisa”, kazao je Spajić.

Na panelu su pored premijera i lidera Zapadnog Balkana govorili i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan Miroslav Lajčak, kao i ministri vanjskih poslova Norveške, Austrije, Slovenije i Ukrajine.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content