Spajić danas sa Eskobarom

Radio Titograd

18.03.2024, 07:42h

< 1 min

Foto:Tviter

 

Premijer Milojko Spajić razgovaraće danas u Podgorici sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država, Gabrijelom Eskobarom.

“Nakon sastanka planirane su izjave za medije”, saopšteno je iz Vlade.

Stejt department ranije najavio da će posjeta Eskobara potvrditi posvećenost SAD zemljama Zapadnog Balkana u trenutku kada teže euroatlantskim integracijama i dubljoj regionalnoj saradnji.

Eskobar je prošle sedmice uoči posjete Zapadnom Balkanu kazao da je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer Spajić radi.

“Ova vlada Crne Gore je još jako mlada. Čak i kao takva, napravila je ogroman napredak prema EU. Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU. Sad je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi”, rekao je nedavno u intervjuu za Radio Slobodna Evropa specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Na pitanje novinara da li bi SAD preispitale svoj odnos s Crnom Gorom u slučaju da stranke bivše koalicije okupljene oko Demokratskog fronta uđu u vladu, Eskobar je odgovorio da je prerano govoriti o tome kakvi bi bili odnosi SAD-a sa koalicijom koja je protiv Zapada i EU.

“Međutim, to je rizik i to je pitanje koje smo postavili premijeru i predsjedniku”, istakao je Eskorbar.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content