Spajić danas dostavlja ekspoze parlamentu

Radio Titograd

26.10.2023, 16:29h

< 1 min

FOTO: PES MILOJKO SPAJIć

Mandatar Milojko Spajić dostaviće danas predlog programa nove, 44. vlade, saopšteno je Portalu RTCG. Ekspoze je, prema riječima naših sagovornika, napisan.

Sjednica na kojoj bi moglo da bude riječi o izboru novog rukovodstva parlamenta, a potom i nove vlade, mogla bi biti održana već u ponedjeljak.

Predsjedništvo SNP Crne Gore izglasalo je da predsjednik stranke Vladimir Joković bude predložen za ministra poljoprivrede, a Dragoslav Šćekić za potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra sporta i mladih u 44. vladi. Predsjedništvo SNP-a odluku je donijelo jednoglasno.

Sjednica Glavnog odbora SNP-a na kojoj će to biti verifikovano bie održana danas.

SNP-u će u novoj vladi pripasti Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo sporta i mladih. Ostaje da se vidi šta predlog SNP-a da Šćekić bude potpredsjednik Vlade za regionalu razvoj znači, imajući u vidu komentare da takva pozicija nije predviđena originalnim sporazumom o formiranju vlasti.

Čelnici 11 političkih partija potpisali su nedavno koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je, osim kadrovskih pitanja, i zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum – Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa – Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” daće podršku novoj vladi.

Parlamenarni izbori u Crnoj Gori održani su 11. juna, a mandatar Milojko Spajić mandat za sastavljanje vlade dobio je 10. avgusta. Nakon višemjesečnih pregovora, postignut je politički dogovor o formiranju nove vlade.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content