SNP ŠAVNIK: “Jakić neracionalno trošio sredstva”

Radio Titograd

24.11.2022, 23:50h

< 1 min

Socijalistička narodna partija (SNP) poručila je da dovođenje pojedinica iz kriminalnog miljea i omogućivanje istima da glasaju, napadaju biračke odbore i demoliraju biračka mjesta u Šavniku predstavlja primitivizam bez presedana.

“Evropske vrijednosti koje zastupa aktuelno rukovodstvo Opštine Šavnik na čelu sa predsjednikom Jakićem su očito organizovana promjena prebivališta stanovnika drugih opština izvršenjem krivičnih djela, izborni inženjering i napadi članove biračkog odbora od strane istih tih pojedinaca dovedenih iz drugih opština”,  navodi se u saopštenju SNP-a.

Ističu da je evropska vrijednost vjerovatno i organizovani prevoz naouruzanih birača iz drugih opština.

Evropska vrijednost koju, kako kažu, predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić nastoji da donese Šavniku je i potpuno urušavanje finansijske održivosti Opštine “nezakonitim i neracionalnim trošenjem sredstava”.

Tvrde da je aktuelno rukovodstvo lokalne samouprave kompletna sredstva koja je Vlada uplatila za izgradnju seoskih vodovoda utrošilo za predizborno krečenje privatnih stambenih objekata i druge usluge svojim pristalicama.

Tim radnjama su, kako kažu, ostavili seoska domaćinstva bez osnovnog resursa za život i lišili ih nade da će se konačno riješiti pitanje vodosnabdijevanja.

Navode da su sve to vrijednosti koje Šavniku donose “korumpirana” lokalna samouprava oličena u aktuelnom predsjedniku Opštine.

“Ukoliko se nastavi ovakvo “evropejstvo” našeg predsjednika i njegovih poslušnika pitanje je da li će do sljedećih lokalnih izbora biti i same Opštine”, zaključuju u saopštenju

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:58h

Titogradske vijesti, top1

05.12.2022. u 08:38h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:21h

Skip to content