SNP: Očuvanje sjećanja na žrtve bombardovanja moralna obaveza društva

Radio Titograd

24.03.2024, 11:37h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Očuvanje sjećanja na žrtve bombardovanja 24. marta 1999. godine moralna je obaveza društva, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

“Na današnji dan, prije 25 godina, avioni NATO-a bombardovali su, bez rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a, suverenu zemlju SR Jugoslaviju, čiji je dio bila i naša Crna Gora. Taj 24. mart 1999. godine nikada nećemo zaboraviti i uvijek ćemo čuvati sjećanje na sve nevino nastradale u tom nepotrebnom i duboko nepravednom ratu“, kazali su iz SNP-a.

Iz te stranke su kazali da imaju obavezu da se sa dubokim pijetetom sjećaju žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih.

“Svaki život koji je izgubljen je tragedija i moralna obaveza društva je da njeguje kulturu sjećanja na žrtve, da znanjem i edukacijom novih generacija spriječi da se takva nepravda više nikada nikome ne ponovi”, kazali su iz SNP-a i poručili da Crna Gora, kao država koja je prije 25 godina preživjela takvo iskustvo, ima imperativ da u međunarodnoj areni bude najveći zagovornik mira i građenja konsenzusa među narodima kroz razgovor i razumijevanje.

Podsjećamo, danas se navršava 25 godina od NATO napada na nekadašnju SRJ. Napad  je trajao 78 dana i okončan je Kumanovskim sporazumom. Udari na tadašnju zajedničku državu Crne Gore i Srbije počeli su predveče tog 24. marta 1999. godine, a okončani su u junu.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content