Slučaj ubistva Šakovića i Jovanovića: Popović priznaje krivicu

Radio Titograd

02.07.2019, 00:00h

2 min

Odbrana optuženog Radoša Popovića, kojeg terete da je bio dio kriminalne grupe koja je odgovorna za ubistvo Miloša Šakovića i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića, podnijela je Specijalnom tužilaštvu prijedlog za zaključenje sporazuma o priznananju krivice.
 
To je juče saopšteno u Višem sudu na suđenju grupi koja se tereti za više krivičnih djela.

Marka Jovanovića, koji je u bjekstvu, terete je 31. marta prošle godine počinio dvostruko ubistvo, a prema stavu istražitalja, Janko Vukadinović, koji se nalazi u ZIKS-u, optužen je da je organizator kriminalne grupe. 

Ostale okrivljene terete za članstvo u kriminalnoj organizaciji, ali ne i za učešće u ubistvu.

Na jučerašnjem suđenju, specijalni tužilac Saša Čađenović predložio je sudskom vijeću da donese rješenje da se Marku Jovanoviću sudi u odsustvu.

“Imajući u vidu činjenično stanje iz spisa predmeta, okrivljenom Jovanoviću je određen pritvor, istovremeno je izdata i naredba za raspisivanje potjernice. Okrivljeni se nalazi u bjekstvu i nedostupan je državnim organima, a kako se radi o pritvorskom predmetu, predlažem sudu da donese rješenje da se ovom okrivljenom sudi u odsustvu” – kazao je Čađenović.

Na jučerašnje ročište nije došao optuženi Marko Rnković, za kojeg su službenici ZIKS-a kazali da je u pritvoru zbog krivičnog djela razbojništvo.

Izostao je i optuženi Aleksandar Dropo, za kojeg je okrivljeni Janko Vukadinović naveo da mu je „kuća izgorjela zbog čega je odselio“.

Optuženi Balša Todorović, takođe, nije došao na zakazano ročište, a njegova advokatica pojasnila je da je na izdržavanju kazne.

Osim Marka Jovanovića, Janka Vukadinovića, Rnkovića, Popovića, Dropa i Todorovića, na optužnici su Predrag Vukadinović, Dragoljub Іetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Аurađ Lončar, Miloš Božović, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Željko Аukić, Drago Vukčević, maloljetni A. D., Marko Rnković i Filip Sekulić.

Grupu terete za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo.

Stvaranje kriminalne organizacije stavljaju na teret i Lidiji Bulatović, Аurađu Lončaru, Predragu Vukadinoviću i Dragoljubu Іetkoviću, ali se njih četvoro ne terete za učešće u ubistvu.

 

 

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:23h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:20h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:16h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 17:03h

Skip to content