Škrelja: Podržaćemo kandidata za sudiju Ustavnog suda kojeg god usaglase partije manjina

Radio Titograd

02.03.2023, 13:22h

< 1 min

Foto:DPS

Da parlamentarna većina ni ovog puta ne odustaje od manira pritiska, manipulacija i jednostranosti u procesu izbora sudija Ustavnog suda, najbolje govori i jutrošnje saopštenje Demokrata povodom pitanja izbora četvrtog člana, saopštio je poslanik DPS-a Luiđ Škrelja. 

“Populistički, ali i ne naročito promišljeno, oni optužuju DPS za to što četvrtog sudije još nema, pritom navodeći kako je riječ o – licemjerju. No, ukoliko u ovoj priči zaista ima licemjera, onda su to upravo Demokrate i njima slični”, kaže Škrelja.

Jer, kako dodaje, drugačije je teško okarakterisati to što namjerno ignorišu činjenicu da se partije manje brojnih naroda nijesu dogovorile o četvrtom kandidatu – koji i dolazi iz redova tih naroda.

“Ili je, po Demokratama, tim bardovima građanske politike, dovoljno da se ostale stranke saglase povodom preostala tri kandidata, a da unutar stranaka manje brojnih naroda uopšte nije potreban konsenzus o četvrtom? Možda je iz njihove perspektive to u redu, no iz naše nije, i na to nećemo pristati”, ističe Škrelja.

Povodom kojeg god kandidata se usaglase kolege iz partija manje brojnih naroda, bio to Resulbegović ili neko drugi, poslanici Demokratske partije socijalista će, kaže svi do jednog, neupitno dići ruke za njegov izbor.

“No, u manipulisanju i podsticanju nesloge i razdora među tim strankama nećemo učestvovati ni na jedan način. To ostavljamo Demokratama”, zaključuje Škrelja.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:14h

Sport, Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 19:19h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 16:08h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 15:36h

Skip to content