Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine; Kijev: Napadi na Lavovsku i Volinsku oblast

Radio Titograd

15.08.2023, 07:00h

2 min

Foto:Guliver

Najžešće borbe i dalje se vode oko Bahmuta, a ukrajinska vojska tvrdi da je povratila dio teritorije oko tog grada na istoku zemlje. Vašington je saopštio da Kijevu šalje novi paket vojne pomoći, vr9iedan 200 miliona dolara. Sa druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da njihovo oružje pokazuje svoju efikasnost na frontu. Poslije pada rublje, Banka Rusije danas će održati vanrednu sjednicu o referentoj kamatnoj stopi.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je pokrenula vazdušne napade velikih razmjera na Lavovsku i Volinsku oblast.

Sirene za vazdušnu opasnost tokom noći oglasile su se širom zemlje, javlja Rojters.

“Mnogo projektila je oboreno, ali bilo je i pogodaka”, naveo je gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij na Telegramu.

Regionalni načelnik Maksim Kozicki ranije rekao je da je “grupa” ruskih raketa krenula ka Lavovskoj oblasti.

Lokalne vlasti, takođe, javile su na Telegramu da je u ruskom vazdušnom napadu na grad Luck u Volinskoj oblasti, pogođeno i poslovno preduzeće, kao i da su dvije osobe povrijeđene.

Rojters nije mogao odmah da potvrdi tvrdnje ukrajinskih zvaničnika.

Ukrajinska vojska saopštila je da su njene snage tokom prošle nedjelje uspjele da povrate oko tri kilometara teritorije oko grada Bahmuta na istoku zemlje, kao i da su ruske trupe tokom proteklog dana pokušavale da povrate izgubljene položaje u Donjeckoj oblasti.

Vašington je, istovremeno, saopštio da šalje Kijevu novi paket vojne pomoći u vrijednosti od 200 miliona dolara, koji uključuje municiju za PVO, artiljerijske metke, protivoklopne sisteme, kao i opremu za čišćenje mina.

Sa druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naveo je da njihovo oružje pokazuje svoju efikasnost na ratištu, ističući da se zapadno oružje pokazalo “daleko od savršenog” na frontu.

Kurs dolara na Moskovskoj berzi je, istovremeno, premašio 100 rubalja, prvi put od 23. marta prošle godine, prenijele su ruske agencije.

Ekonomski savjetnik ruskog predsjednika Maksim Oreškin poručio je da im je potrebna jaka rublja, kao i da za njen trenutni pad kriva “labava” monetarna politika.

Za to vrijeme, Banka Rusije zakazala je za danas vanrednu sjednicu Odbora direktora o referentnoj kamatnoj stopi, kada će i njihova odluka biti saopštena javnosti.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

06:16h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 06:12h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 06:08h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 06:03h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 05:58h

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

05:55h

Titogradske vijesti, top1

22.09.2023. u 15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Skip to content