Sindikat slobodnih radnika KCCG prijavio SDT-u direktorku i dva službenika

Radio Titograd

31.03.2023, 12:04h

2 min

Foto:Radiotitograd.me

Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) juče je Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv više osoba iz KCCG “zbog sumnje u malverzacije putem javnih nabavki osnovnih životnih namirnica” za potrebe te ustanove. Krivičnom prijavom su obuhvaćeni direktorica KCCG Ljiljana Radulović, šefice za javne nabavke Nisera Mekić i njena zamjenica Jelena Mićanović. Kako tvrde, one su oštetile KCG tako što su “nabavljale ulje po cijeni od 3.049 eura po jednom litru, a kilogram šećer za 1.1770 eura”.

Iz KCCG su nam juče kazali da Klinički centar Crne Gore nije dobio zvanično obavještenje da je podnijeta bilo kakva krivična prijava protiv zaposlenih u toj ustanovi, “pa je samim tim ne možemo ni komentarisati”.

Troše mimo sredstava koja isplaćuje Fond zdravstva

Iz Sindikata slobodnih radnika KCCG juče su na svojoj fejsbuk stranici najavili da će “o pojedinostima plaćanja namještenih komisija i dopunskog rada javnost obavijestiti narednih dana”.

– U vrijeme kada nam se ukidaju mnoge nadoknade i redukuju zarade, menadžment KCCG troši enormna sredstva na tenderima, galantno plaća razne komisije i dopunski rad privilegovanim pojedincima, mimo sredstava koja isplaćuje Fond zdravstva, tvrde iz Sindikata.

– Koristimo priliku da obavijestimo javnost da menadžment KCCG radi transparentno, pa je samim tim otvoren za saradnju i daje punu podršku svim nadležnim državnim institucijama. Štaviše, pozivamo sve pravosudne organe da izvrše kontrolu zakonitosti rada naše ustanove – navodi se u odgovorima Službe za odnose sa javnošću KCCG na pitanja “Dana” povodom podnesene krivične prijave.

U prijavi se navodi da postoji osnovana sumnja da je, u periodu od 1. januara 2022. do kraja marta 2023.godine, Radulović, kao direktorica KCCG, organizovala kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih djela za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine, te vrbovala ostale članove kriminalne grupe, koji su se udružili radi sticanja nezakonite dobiti ili moći.

Iz Sindikata tvrde da je Radulović imenovala tendersku komisiju u čijem sastavu su Mekić i Mićanović, koje je podstakla da kao odgovorna lica za izbor najpovoljnijeg ponuđača na tenderu pribave protivpravnu imovinsku korist na štetu ustanove.

– Kao najpovoljnijeg ponuđača za snabdijevanje KCCG prehrambenim proizvodima za potrebe pacijenata i osoblja izabrali su privredno društvo Veleteks d.o.o. iz Podgorice, koje je u januaru 2023. godine isporučilo KCCG 150 komada (litara) suncokretovog ulja po cijeni od 3.049 eura (sa uračunatim PDV-om) po jednom litru, a koja cijena je daleko veća od maloprodajne cijene ovog artikla u bilo kojem maloprodajnom objektu u Crnoj Gori, kao i 120 kliograma šećera “kristal”, jedan kilogram sitni grand plus po cijeni 1.1770 eura, po jednom kilogramu – navodi se, između ostalog, u krivičnoj prijavi.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:44h

Skip to content