Sindikat prosvjete nakon sastanka kod Milatovića: Imamo primjedbe na sporazum Vlade

Radio Titograd

21.02.2024, 11:13h

2 min

Foto: Miraš Dušević/CdM

 

Predstavnici Sindikata prosvjete sastali su se danas sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, rečeno je CdM-u iz Kabineta predsjednika države. Nakon sastanka su istakli da imaju primjedbe na sporazum koji im je jutros dostavila Vlada, po kojem će prosvjetarima zarada od 1. jula biti povećana 10 odsto bruto, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto.

“Lijep razgovor. Prodiskutovali smo oko dešavanja proteklih dana”, kazao je nakon sastanka predsjednik Sindikata Radomir Božović.

Naveo je i da su dobili predlog vlade oko povećanja zarada prosvjetnim radnicima.

“Tokom dana ćemo sve znati, jer možda ima par korekcija koje treba riješiti. Sjednica GO biće danas. Imamo par primjedbi na neke predloge, a vezano za zakon o zaradama u javnom sektoru”, istakao je Božović.

 

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Milatović je prije dva dana apelovao na Vladu da “odgovornije pristupi problemu i da odgovornije uđu u razgovore sa Sindikatom prosvjete”.

Do sastanka dolazi nakon što su sinoć premijer Milojko Spajić i Sindikat prosvjete postigli dogovor o povećanju zarada prosvjetara kako bi prosvjetari prekinuli štrajk.

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Vlada je jutros dostavila Sindikatu prosvjete Sporazum, na osnovu jučerašnjeg dogovora, po kojem će prosvjetarima zarada od 1. jula biti povećana 10 odsto bruto, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto.

Foto: Miraš Dušević/CdM4
Foto: Miraš Dušević/CdM4

M.D.

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content