Simović-Zvicer objasnila otkud ona u Šavniku

Radio Titograd

15.11.2022, 15:22h

2 min

Vesna Simović Zvicer, profesorica na Pravnom fakultetu i predsjednica Sudskog savjeta, promijenila je mjesto prebivališta i od skoro se nalazi na listi novoprijavljenih stanovnika u Opštini Šavnik.

O tome se pisalo tokom nedavno održanih lokalnih izbora, a ona je iskoristila priliku da na današnjoj sjednici Skupštine objasni zašto je upisana kao stanovnica najmanje crnogorske opštine.

“Ja otkad pišem biografije pišem gdje sam rođena. Piše da sam rođena u Šavniku i ja to s ponosom ističem. Sva moja nepokretna imovina koja se vodi na ime Vesne Simović Zvicer, nalazi se u najljepšem selu u Crnoj Gori, a to je selo Bijela, kod Šavnika. Još jedna važna činjenica, nijesam ja tek tako došla, pa eto, odmah pitanja odakle ja sad tamo. Ja sam i ranije bila upisana u biračkom spisku. Razne životne okolnosti su me vodile u druge gradove ne samo u Podgoricu”, kazala je ona i objasnila zašto je upisana kao stanovnica Šavnika:

“Pošto je ASK utvrdila da sam povrijedila Zakon, jer nijesam prijavila dva automobila koji ne postoje, od kojih sam jedno dala svom bratu kada sam kupila drugi automobil, a on ga rashodovao prije skoro tri godine. Ja ga ne prijavljujem već tri godine jer ono ne postoji. i nijedne godine prije ove ASK mi nije na to ukazala, i ja ga, pošto ga ne registrujem, nijesam ni prijaljivala. Drugi automobil nijesam imala nikad u životu, neki Reno iz 92. godine. Otkud to ja ne znam, nikad ga nijesam imala. Raspitala sam se malo, rekli su mi ti to moraš da odjaviš iz MUP-a. E sad ovako, završiti bilo koju administrativnu obavezu u Podgorici je noćna mora. Ja sam išla tri puta i ja stvarno nemam vremena da gubim pola dana da završim jednu obavezu i odjavim automobile koji ne postoje, i ja se odlučim da se prepišem tamo đe sam i ranije bila i završavala sve za deset minuta. Eto to se desilo pred kraj ljeta i nakon toga je krenuo ovaj cirkus”, navela je ona.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 22:43h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 20:41h

Skip to content