Simonović pred Rigu: Imamo priliku da pišemo istoriju

Radio Titograd

30.06.2024, 16:38h

< 1 min

Košarkaška reprezentacija Crne Gore uskoro polazi put Rige, a u Letoniji će nastojati da napravi podvig, osvoji kvalifikacioni turnir u konkurenciji sa Letonijom, Gruzijom, Filipinima, Brazilom i Kamerun, te stigne do ostvarenja sna – Olimpijskih igara u Parizu. Turnir je na programu od 2. do 7. jula.

Podsjećanja radi, Crna Gora je u grupi sa selekcijama Brazila i Kameruna, drugu grupu čine Letonija, Gruzija, Filipini. Dvije selekcije će u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz.

Selektor Boško Radović zbog povreda i otkaza, na turniru koji slijedi, ne može da računa na Bojana Dubljevića, Nikolu Ivanovića, Marka Todorovića, Nemanju Radovića, Vladimira Mihailovića, Zorana Nikolića, Fedora Žugića, Jovana Kljajića, ali niko i ne pomišlja da traži albi.

„Imamo šansu da se plasiramo na Olimpijske igre. Ovo je jedinstvena prilika da ispišemo istoriju. Motivisani smo, trudimo se da radimo najbolje što možemo, nastojimo da u top formi dočekamo okršaje u Letoniji. Turnir u Rigi neće biti lak, naprotiv. Brazil i Kamerun su dvije kvalitetne reprezentacije. Očekuju nas teške utakmice. Prvi cilj je plasman u polufinale“, rekao je Marko Simonović, pa nastavio:

„Ovo mi je treća godina u kontinuitetu da sam sa reprezentacijom. Imam značajnu ulogu što mi prija, što želim da imam u timu. Ove godine smo oslabljeni, ali tu su mladi momci koji imaju energiju i motivaciju da daju maksimum. Daćemo sve od sebe u svakom meču, sa vjerom da možemo da stignemo do podviga i plasmana na Olimpijske igre”.

U Letoniji će se za olimpijsku vizu boriti – Letonija, Gruzija, Filipini, Crna Gora Brazil, Kamerun. U Španiji će igrati – Španija, Angola, Liban, Finska, Poljska, Bahami. U Portoriku – Portoriko, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein. U Grčkoj – Grčka, Slovenija, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat, Dominikanska Republika.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content