Sezona počela, neki hoteli popunjeni i do 80 odsto hotela

Radio Titograd

26.04.2024, 10:50h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80 odsto, saopštila je v.d. generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma Svetlana Šljivančanin.

Gostujući u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore, Šljivančanin je kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan.

“Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli”, istakla je Šljivančanin.

Prema njenim riječima, nadležni resor se suočio i ove godine sa brojnim problemima, a pojedini se ponavljaju iz godine i godinu.

“Tu su prije svega radovi na saobraćajnoj infrastrukturi. Ti radovi još traju i gužve nećemo moći izbjeći. Resor saobraćaja mora povesti računa da se radovi na vrijeme završe, kako bi naši gosti bili zadovoljni i kako se ne bi zadržavali na putevima. Neke probleme nismo uspjeli da ih riješimo, ali zajedničkim naporima uspjećemo da ih makar svedemo na minimum i da pružimo kvalitet više”, dodala je ona.

Šljivančanin, ipak, tvrdi da resor ne može uticati na kreiranje cjenovnih politika.

“Ipak, mora se povesti računa kako će one uticati na platežnu moć naših gostiju”, dodao je on.

Šljivančanin se osvrnula i na veliki procenat sive ekonomije u oblasti privatnog smještaja.

“To nam je veliki izazov, a i komunalni red. Takođe, moramo pospješiti da se na sjeveru poboljša turistička ponuda i da se i taj dio naše zemlje valorizuje”, zaključila je ona.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content