Serija eksplozija u Kijevu; Helsinki zatvara skoro sve prelaze sa Moskvom

Radio Titograd

25.11.2023, 07:14h

< 1 min

Foto:Guliver

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Moskva mora svojom imovinom da plati za agresiju na njegovu zemlju. Finska, zbog naglog priliva migranta, zatvara skoro sve granične prelaze sa Rusijom. S druge strane, Rusija ocjenjuje da je pridruživanje Moldavije sankcijama EU “neprijateljski korak”.

U Kijevu se dogodila serija eksplozija, prenijeli su ukrajinski mediji.

Načelnik gradske vojne uprave Sergej Popko saopštio je da je požar izbio u nestambenoj zgradi.

Vazdušna uzbuna je objavljena u nizu oblasti – Kijevskoj, Čerkaškoj, Černigovskoj, Sumskoj Harkovskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj i Hersonskoj, prenosi Unian.

Navode da ukrajinska protivvazdušna odbrana deluje, i da nadležni apeluju na građane da se sklone na bezbjedna mjesta.

Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Generalštab Ukrajine tvrdi da ruske trupe, uz podršku avijacije, ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, ali da ukrajinski vojnici drže liniju odbrane.

Danska je, takođe, saopštila da će poslati dodatnih 336 miliona dolara pomoći Ukrajini, dok je Njemačka produžila status zaštite ukrajinskim izbeglicama do marta 2025. godine.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, u međuvremenu, izjavio je da Rusija mora da plati za agresiju na tu zemlju, kao i da zaplijenjena sredstva moraju biti usmjerena na obnovu ukrajinske države nakon ratnih dejstava.

Rusija je dobila novu seriju lovaca Su-35, koji su namijenjeni za uništavanje vazdušnih, kopnenih i ciljeva na vodi. Rusko ministarstvo odbrane, istovremeno, navelo je da se posada T-50 priprema za nove borbe u “zoni specijalne operacije”.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da će odgovoriti na pridruživanje Moldavije sankcijama EU, ocijenivši da je riječ o “neprijateljskom koraku”.

Za to vrijeme, Finska je saopštila da će zatvoriti sedam od osam graničnih prelaza za Rusijom zbog naglog priliva migranata, za šta optužuje Rusiju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content