Selo u BiH u strahu: Jedna žena nađena zavezana i polugola u šumi, druga nestala

Radio Titograd

18.08.2023, 07:24h

2 min

Foto:CDM

Mještani sela Tumare na Ozrenu, koje pripada opštini Lukavac u BiH, u strahu su nakon što je u srijedu pronađena mještanka (50) svezana i polugola u šumi. Riječ je o zabačenom selu, u kojemu mahom žive povratnici. Slučaj je upalio alarme, jer potraga za drugom starijom mještankom Jovankom Đurić, koja je nestala 30. jula, još traje, bez konkretnih rezultata.

Kako je za N1 rekao načelnik opštine Lukavac Edin Delić, na slučaju nestale Jovanke Đurić intenzivno se radi. S obzirom na to da nije bilo nikakvih informacija, istraga se vodila u više smjerova. U kući je živjela sama, kaže, pa se sumnjalo ili da je sama napustila dom ili se dogodilo nešto loše. Delić tvrdi kako su, nakon određenog vremena, insistirali da se na ovom slučaju radi kao potencijalnom ubistvu.

“Kada se dogodio prvi nestanak, razgovarali smo sa porodicom i trudili se da ne eskalira sve u medije, pogotovo nakon situacije koje su se događale, ali nakon ovoga događaja juče, to je bilo nemoguće. U strahu su, i mi smo zabrinuti. Sarađujemo i s opštinom Petrovac, koja je granična tu s nama. Svi su uznemireni. Tu je federalni ministar, a tužilaštvo i policija učestvuju s povećanim kapacitetima u potrazi za nestalom’, rekao je Delić.

Napadač ušao kroz prozor

Naveo je kako je žena koja je pronađena medicinski zbrinuta, a napadač je ušao kroz prozor. Opštinski načelnik kaže kako im je stalo da ‘vrate osjećaj sigurnosti’.

Predsjednik tumarske mjesne zajednice Ljubiša Mijatović je rekao za Srnu kako su dva povratnika već napustila selo zbog straha.

Gordana Babić, kćerka nestale Jovanke, rekla je kako dosadašnje potrage nisu dale rezultate.

“Ništa nemamo. Gorske službe radile su desetak dana. Danas u potragu idu jedni, sjutra drugi, sve je na dobrovoljnoj bazi“, rekla je Babić.

Tijana Babić, unuka nestale, rekla je da je Jovanka sitnije građe, visoka između 150 do 155 centimetara, teška oko 50 kilograma.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

28.09.2023. u 10:02h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:43h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:38h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:02h

Skip to content