Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka Domagoj Žarković posjetio je srednje škole u Rožajama

Radio Titograd

15.09.2023, 12:23h

2 min

Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković posjetio je srednje škole u Rožajama: JU Gimnazija „30. Septembar” i JU Srednja stručna škola (SSŠ). Posjete ove prirode spadaju u našu stalnu aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda u okviru koje posjećujumo vaspitnoobrazovne ustanove po Crnoj Gori kako bi ukazali učenicima na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na njihovo zdravlje.
Posjeta je iskorištena da se nakon susreta sa direktorom Gimnazije Agimom Ljaićem i pomoćnicom direktora SSŠ Azrom Fetahović i profesorom Mersudinom Kurpejovićem, razgovara sa maturantima Gimnazije i učenicima SSŠ
o problemim koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu. Istom prilikom takođe je predstavljen i novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.


Na predavanjima koje je održao sekretar CDPR-a Domagoj Žarković, naglašeno je kao i uvijek prilikom ovakvih posjeta i razgovora sa učenicima, koliko štetno i nepovoljno pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti.
Na predavanju je takođe naglašeno da je istovremen i uticaj konzumiranja duvanskih proizvoda na razvoj raznih
vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova, što svi već dobro znaju, kako mladi, tako i odrasli, ali nažalost
ne poštuju ni jedni ni drugi. Pored datih uputstava učenicima, kao i onog osnovnog da je daleko najbolje nikada ne početi sa pušenjem, iz svih ovom prilikom navedenih razloga, preporučujemo i apelujemo na sve, pogotovo djecu školskog uzrasta, da ne počinju nikada pušiti. Ukoliko su već probali i eventualno postali pušači dat im je savjet
da moraju obavezno da ostave pušenje i odviknu se od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako ZDRAVLJE.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 15:48h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 15:43h

Skip to content