Šehović i Ćorović u Bijelom Polju: Nadstranački savez SD-a, SDP-a i LP-a je doprinos snaženju građanskog bića Crne Gore i odgovor na vrijednosno posrtanje našeg društva

Radio Titograd

08.05.2024, 11:41h

3 min

Foto:SD

 

Siguran sam da će nadstranački savez na čijem osnivanju intenzivno radimo, u kojem će okosnicu činiti tri srodne državotvorne partije – SD, SDP i LP, doprinijeti dodatnom snaženju i konsolidaciji građanskog bića Crne Gore, te će kao takav predstavljati konkretan i kvalitetan politički odgovor na vrijednosno i svako drugo posrnuće našeg društva kojem nažalost svjedočimo poslednjih godina, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović na sjednici opštinskog odbora u Bijelom Polju.

Crnoj Gori je, naglasio je dalje Šehović, više nego ikad potrebna pristojnost i civilizivanost u javnom prostoru, ali i odlučnost i dosljednost u suprotstavljanju populizmu i latentnom nacionalizmu kojem smo zahvaljujući neodgovornoj vlasti svakodnevno izloženi.

„Potrebno nam je aktivno učešće svih struktura društva, kako ideološki bliskih političkih partija, tako i društveno i držsvno odgovornih nepartijskih udruženja i pojedinaca. Neophodna je politička ponuda sa kojom su svi načisto, koja ima svoje istorijsko utemeljenje, ali i nove ljude i svježu energiju za novo političko vrijeme koje živimo. Zato me veoma raduje gotovo bezrezervna podrška koju dobijamo za novi model političkog djelovanja SD-a“, zaključio je Šehović.

„Populizam koji nažalost sve više dobija na značaju nije održiv način za ekonomski snažniju, socijalno odgovorniju, pravedniju i progresivniju Crnu Goru kojoj težimo. Takav neodgovoran pristup na srednji i dugi rok može imati veoma štetne posljedice po državu i društvo u cjelini, i po pravilu se završava neslavno. Zato je nužan snažniji i kredibilniji politički odgovor na takve pojave, i to ne samo nas koji kao poslanici SD-a to gotovo svakodnevno činimo u Skupštini Crne Gore, nego organizovanij, jači i širi društveni odgovor. A upravo to je poenta priče o kreiranju nove opozicione ponude, koja će vjerujemo brzo biti formalizovana“, poručio je potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša.

„Naše starije kolege, koji su politički djelovali u još težem i izazovnijem političkom vremenu 90-tih godina, utemeljivači su građanske, evropske i sekularne orijentacije Crne Gore, zbog čega mi kao predstavnici nove generacije te iste politike imamo i dužnost i obavezu da te vrijednosti, na koje se gotovo svakodnevno na različite načine besprizorno atakuje, čuvamo i branimo, dostojanstveno i beskopromisno, kako nam uostalom i dolikuje“, saopštio je poslanik SD-a Branislav Bane Nenezić.

„Svaki dobronamjeran građanin Bijelog Polja je ponosan na multietnički i građanski karakter naše opštine, koji nas je vazda krasio. Nemam nikakvu dilemu da će najavljenim zajedničkim politčkim djelovanjem u formi nadpartijskog saveza, ta ideja u našem gradu biti još snažnija i dominantnija“, kazao je predsjednik opštinskog odbora u Bijelom Polju Ismar Ćorović.

Sjednica bjelopoljskog opštinskog odbora je organizovana u okviru aktivnosti obilaska odbora i razgovora sa članstvom rukovodstva partije, a u kontesktu osmišljavanja novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 21:57h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 20:40h

Titogradske vijesti, top1

28.05.2024. u 19:27h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 17:45h

Skip to content