Šehović: Društveni napredak moguć je samo kada rodna ravnopravnost postane naša realnost

Radio Titograd

08.03.2024, 10:34h

< 1 min

Foto:SD

Povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena, čestitku svim građankama Crne Gore uputio je predsjednik Socijaldemokrata.

„Sa dubokim poštovanjem obilježavamo dan koji zapravo simbolizuje temeljne vrijednosti socijaldemokratije – jednakost, pravdu i solidarnost. Međunarodni dan žena nije samo prilika da odamo počast ženama koje su se borile za jednake mogućnosti, već i trenutak kada naše zajedničke ideale pretvaramo u stvarnost, u svijet gdje su rodna ravnopravnost i socijalna pravda ne samo težnje, već stvarni uslovi života,” kazao je Šehović.

On je dodao da se socijaldemokratija temelji na uvjerenju da je društveni napredak moguć samo kroz promovisanje ravnopravnosti među polovima i osnaživanje svih članova društva. „U tom duhu, na današnji dan još snažnije ističemo svoju posvećenost stvaranju okruženja u kojem svaka žena ima priliku za ravnopravno učešće u političkom i društvenom životu. Naša misija je učiniti diskriminaciju i nasilje nad ženama reliktima prošlosti.”

“Svjesni smo da je borba za prava žena kontinuirana borba koja zahtijeva stalnu posvećenost i akciju. Zato ćemo uvijek biti saveznici u težnji ka usvajanju i implementaciji zakona koji garantuju rodnu ravnopravnost, ekonomsko osnaživanje žena i njihovu zaštitu od svih oblika nasilja. Socijaldemokratija teži društvu u kojem su mogućnosti neograničene, a potencijal svake osobe je priznat i cijenjen,” poručio je lider Socijaldemokrata.

“Na kraju, dozvolite mi da se zahvalim svim hrabrim ženama Crne Gore koje svojom svakodnevnom borbom, radom i predanošću oblikuju bolje sutra za sve nas. Neka 8. mart bude dan kada se obnavlja naša zajednička obaveza prema izgradnji pravednijeg i ravnopravnijeg društva. Srećan 8. mart,” zaključio je Šehović.

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

18.03.2024. u 07:42h

18.03.2024. u 07:42h

Skip to content