SDP: Političko licjemjerstvo Demokrata u Budvi

Radio Titograd

24.02.2024, 15:39h

2 min

Foto:SDP

Sada već propali pokušaj OO Demokrata Budva u kojem inicijativu za skraćenje mandata nude samo odbornicima vladajuće većine ne samo da predstavlja politički amaterizam, već i političko licjemjerstvo, saopštio je Opštinski odbor Socijaldemokratke partije iz tog grada.

“Samo zbog odgovornosti prema građanima ali i kako ne bi  uticali na ishod inicijative do danas se nismo oglašavali ovim povodom”, navodi SDP.

Demokrate su, ističu, svakako pozvanije od parlamentarne opozicije da skrate mandat, jer su upravo oni svojim glasovima podržali za predsjednika opštine Mila Božovića i predsjednika skupštine Nikolu Jovanovića, pa su negdje i odgovorni za cirkus koji se trenutno dešava u Budvi.

“Ali to im opraštamo, jer je to rađeno zarad ulaska u vlast i dobijanja dijela kolača, ali isključiti SDP iz inicijative za skraćenje mandata, iako smo prvi to tražili nije politički ni korektno ni pametno”, ističe ova partija.

Objašnjavaju da je kraćenje mandata jedini način da se iz ovog cirkusa izađe, a Demokrate su ovim postupkom osudile ovu inicijativu na neuspjeh, i jednako  će biti krivi koliko i DF ako do  izbora ne dođe.

“Posle presedana u budvanskom parlamentu đe vlast uskraćuje kvorum opoziciji, sada Demokrate nude odbirnicima vlasti, da sami sebe uskrate povjerenje. Da nije žalosno, bilo bi smiješno! Uopšte ne iznenađuje ovoliki strah od izbora unutar DF-a, jer im je jasno kakvu su sliku o sebi poslali kako građanima Budve, tako i cijele Crne Gore”, ističe SDP.

Čudi, ističu, ovolika odsutnost brige prema gradu koji će u kolapsu dočekati turističku sezonu, čiji uspjeh je od presudnog značaja i za finansijsku stabilnost opštine, ali i države.

“Na kraju još jednom zahtijevamo da se svi politički subjekti urazume, da zajednički skratimo mandat, napominjući da budvanski parlament ima 33 odbornika, i niko nema pravo da sudi ko je više ili manje vrijedan neke skupštinske inicijative”, poručuje OO SDP Budva.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content