SDP Cetinje: DPS da spriječi Zvicera u pokušaju da uzme 50.000 eura

Radio Titograd

13.06.2022, 12:42h

2 min

Foto:SDP Cetinje

Pozivamo predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i koordinatora DPS-a u ime Predsjedništva za Cetinje – Ivana Vukovića da iskoriste politički, ali i lični autoritet i javno pozovu direktora DOO Komunalno Cetinje Sašu Zvicera da se odrekne 50.000 eura otpremnine, kazali su iz Opštinskog odbora SDP Cetinje.

– Navedenu optremninu, uvećanu dva puta, dogovorio je i potpisao sa bivšim odborom direktora, svega desetak dana poslije završenih lokalnih izbora, što pokazuje jasnu želju da za sebe obezbijedi značajnu materijalnu korist na štetu građana Cetinja, preduzeća koje vodi, ali i svoje političke partije jer je bio među nosiocima lokalne liste.

Navedenu firmu vodi na način da je ona danas dužna prekotri miliona eura za poreze i doprinose, sa još oko 600.000 eura duga prema Prijestonici na osnovu socijalnog programa, a o ostalim radnjama i (ne)zakonitom trošenju novca nećemo prije nego nezavisni revizor ne obavi analizu stanja – navode cetinjski SDP-ovci.

Ističu da su, nažalost, dugovi opšta slika javnih finansija kad je u pitanju Prijestonica i njena najveća preduzeća i pored vaše opredijeljenosti i podrške Zakonu o Prijestonici kojim su za Cetinje opredijeljena i trošena značajna sredstva.

– O načinu trošenja tih sredstava i efektima za građane Cetinja ćemo nekom drugom prilikom, ali je kristalno jasno da se novac koji Zvicer namjerava uzeti može iskoristiti puno bolje i cjelishodnije. Taj iznos je dovoljan za kupovinu 200 laptopova za najbolje cetinjske učenike ili za pola godine besplatnog vrtića za sve naše mališane.

Ovaj novac je svakako potreban Komunalnom da obnovi svoj vozni park, uloži u opremanje i obuku vrijednih i posvećenih radnika ili isplatu doprinosa za radnike koji, zbog dugova za poreze i doprinose, ne mogu otići u penziju – navode iz OO SDP Cetinje.

Razlog njihovog obraćanja DPS-u je i zid ćutanja lokalnog odbora koji već skoro 20 dana od kada se ova informacija pojavila u javnosti ne nalazi sa shodno da se o njoj javno odredi.

– Očekujemo da će kod vas interes građana naše Prijestonice i njen finansijski oporavak biti dominantan u odnosu na interes pojednca sa članskom kartom koji želi da “naplati” očigledno unaprijed dogovorenu otremninu sa članovima smijenjenog Odbora direktora – navode Iz OO SDP Cetinje.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2,

00:09h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:19h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:16h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:48h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:40h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:34h

Skip to content