SD: Tužilaštvo da se osvijesti i ne ponaša kao inkvizicija

Radio Titograd

14.02.2024, 19:57h

< 1 min

Nakon što su, zbog slobodno izgovorene riječi, pokrenuli postupak protiv profesora sa FCJK Bobana Batrićevića, ODT u Podgorici otišlo je i korak dalje – na njihovoj meti se, zbog objavljenog teksta, našao portal Antena M i njen urednik Darko Šuković.
Očigledno je da je, u svom ovom haosu klerikalizacije Crne Gore, neko u Tužilaštvu ozbiljno pobrkao lončiće. Umjesto da svoj posao obavljaju u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, oni se, polako ali sigurno, pretvaraju u modernu inkviziciju koja ima samo jedan zadatak – da se obračuna sa političkim neistomišljenicima SPC u Crnoj Gori i nezavisnim i slobodomislećim novinarima.
Ne mare crnogorski tužioci za slobodu izražene riječi, ne mare za slobodu medija i činjenicu da je ovo neprimjeren pritisak na jedan nezavisni, profesionalni medij. Dok istovremeno ćute na činjenicu da naslovne stranice nekih drugih medija svakodnevno pune tajni transkripti i, posljednjih nekoliko dana, zlonamjerno interpretirane poluinformacije iz gluve sobe Skupštine Crne Gore, oni se, izgleda svojevoljno, stavljaju u ulogu političke batine pojedinih centara moći unutar Crne Gore i van nje.
Ovim putem pozivamo VDT-a Milorada Markovića da pothitno reaguje na neprimjereno vršenje pritiska na slobodne medije i slobodnu riječ, te da se ozbiljno pozabavi time što su pojedini tužioci, umjesto tužilačke toge, odavno ogrnuti crkvenim mantijama.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content