SD traži vanrednu sjednicu Skupštine zbog tivatskog aerodroma

Radio Titograd

05.07.2019, 00:00h

2 min

 

Socijaldemokrate Tivta zatražile su sazivanje vanredne sjednice Skupštine Opštine u cilju dobijanja pune informacije o procesu koji je u toku, a tiče se prenosa prava raspolaganja zemljišta sa Opštine na Vladu.

Kako su naveli u saopštenju, riječ je o višemilionski vrijednoj imovini, ''te cijenimo da je interes građanki i građana Tivta i cijele Crne Gore da saznaju punu istinu o onome što se očigledno dešava iza njihovih leđa.''

''U cijeloj priči, važna je i povratna informacija od strane nadležnih u opštini povodom zahtjeva za vraćanje prava raspolaganja Vladi Crne Gore, bez naknade, na nepokretnostima koje su obuhvaćene planskim dokumentom – Državnom studijom lokacije Sektor 24 – Aerodrom Tivat, koji je, shodno zaključku Vlade od 30. maja ove godine, ministarstvo saobraćaja i pomorstva trebalo da podnese opštini Tivat''- navode iz SD-a i dodaju:

''Ono što je još važnije napomenuti, riječ je o imovini koju su svojevremeno građani besplatno poklanjali da bi se napravio aerodrom u Tivtu, a koju neko sada, preko noći, hoće da oduzme opštini i to pod velom tajne''-poručili su.

Pitaju se, takođe, i zašto je Vlada na sjednici od 23. maja, što se vidi iz zaključaka koji su javni na njenom sajtu, donijela odluku da pošalje zahtjev Opštini Tivat za vraćanje prava raspolaganja, što bi podrazumijevalo da se Skupština Opštine Tivat o tome izjasni.

''No, ipak, iz nama nepoznatih razloga, na kraju je naprasno odlučeno da se imovina preknjiži bez rasprave na skupštini. Cijeneći da je ovo pitanje od krucijalnog značaja za Tivat i naše sugrađane, da je riječ o pitanju o kome javnost mora imati punu i blagovremenu informaciju, Socijaldemokrate Tivta zahtijevaju hitnu vanrednu sjednicu SO Tivat na kojoj će se o ovoj temi raspravljati. Interes grada u kojem živimo i svih njegovih stanovnika bio je i uvijek će biti prioritet za Socijaldemokrate''-zaključili su u SD.

 

 

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 16:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:58h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Skip to content