SD protiv amandmana Demokrata i ZBCG podnijetim na Zakon o boračkoj i invalidskoj zaštiti

Radio Titograd

29.12.2023, 08:57h

< 1 min

Foto:SD

 

“Volšebne izjave poslanika Demokrata i koalicije ”Za Budućnost Crne Gore”, bazirane na izvrtanju, za čitav svijet, nepobitnih istorijskih činjenica i događaj, za cilj imaju opravdavanja tragičnih politika i ideologija devedestih godina, čiji su oni nusproizvod.

Protivimo se amandmanima Demokrata i koalicije ZBCG, podnijetim na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, kojim se predlaže da se civilnim žrtvama rata smatraju samo crnogorski državljani koji su poginuli, umrli ili nestali usljed oružanih sukoba na teritoriji Crne Gore.

Predlaganjem ovog amandmana, učinila bi se nepravda prema korisnicima prava, odnosno članovima porodica čiji su najbliži stradali u Štrpcima, na teritoriji BiH i Kosova. Ovim amadmanima, ne samo da se nanosi dodatna nepravda porodicima koje su proživjele tragediju, već se posthumno žrtvama umanjuje pravo da su bili državljani Crne Gore.

Socijaldemokrate pozivaju sve partije da glasaju protiv predloženih amadmana, a predlagača da upute izvinjenje porodicama žrtava koje su primorali na protest.”

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

16.02.2024. u 18:36h

16.02.2024. u 18:36h

Skip to content