SD o regionalnom istraživanju: Parlamentarna većina samo deklarativno proevropska i pro-NATO

Radio Titograd

20.04.2024, 13:55h

< 1 min

Kreiranje javnog mnjenja i te kako zavisi od političkih procesa u državi i onih poruka koje nam, direktno ili indirektno, u političkom diskursu ili putem djela, šalju političke elite, tj. vlast u Crnoj Gori.

Zato istraživanje koje je objavio RSE za nas ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Građanke i građani Crne Gore, izgleda, jednostavno slijede ono što je suštinska politika parlamentarne većine u Crnoj Gori.

Iako deklarativno proevropski i pro-NATO orijentisana, aktuelna parlamentarna većina u Crnoj Gori je, bez izuzetka, sve osim toga. Zato i ne čudi da, nakon skoro 4 godine od njihovog dolaska na vlast i tzv. “oslobođenja” Crne Gore, građanke i građani kao najozbiljniju opasnost za našu državu vide jednog od naših ključnih partnera, Sjedinjene Američke države.

Imajući u vidu činjenicu da je Crna Gora članica NATO saveza, čije su SAD jedan od predvodnika, ovakvi stavovi crnogorskih građanki i građana, osim za nas u državi, trebali bi da budu i ozbiljan alarm za naše međunarodne partnere. Nama je sve jasno, a njima, ako dosad nije, sad bi trebalo da postane.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content