Šćekić: Zaustavili preko 20 miliona eura odliva u privatne džepove; Abazović: Ne sjećam se da je iko prije ove Vlade počeo izgradnju bolnica u Crnoj Gori

Radio Titograd

08.09.2023, 12:33h

2 min

Foto:Vlada CG

Zdravstveni sistem Crne Gore funkcioniše neuporedivo bolje nego što je funkcionisao ranije, kazao je ministar zdravlja u tehničkom mandatu Dragoslav Šćekić na današnjoj sjednici Vlade. On i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavili su da naredne godine počinje gradnja nove bolnice u Pljevljima.

“Ono što je urađeno za ovih godinu dana odgovorno tvrdim može da se poredi sa prethodnih 15 godina kada je u pitanju rekonstrukcija, adaptacija, opremanje zdravstvenih ustanova, da ne govorim o klinikama-to bi moglo da se poredi sa 30-40 godina”, istakao je Šćekić.

On je optužio pojedince da spinovanjem žele da pošalju ružnu sliku o zdravstvu u Crnoj Gori.

“Kada neko predstavi da je zdravstveni sistem u haotičnom stanju onda se jedan turista pita da li treba posjetiti Crnu Goru. Poručujem da se mogu potpuno sigurno osjećati u Crnoj Gori. Znam zbog čega dolaze udari određenih lobija, kompanija, iz određenih zdravstvenih ustanova u prethodne dvije godine su zaustavljeni odlivi sredstava iz javnog zdravstva u njihove kompanije i privatne džepove u iznosu od preko 20 miliona eura”, kazao je Šćekić.

Ministar u tehničkom mandatu ističe da je preko 20 i nešto miliona zaustavljeno da se odlije u privatne džepove.

“Ja znam kako je kad nekima uzmete iz džepa preko 20 miliona pa onda imaju svoje taster novinare i određene medije koji pokušavaju da svoju ličnu, jadnu, malu korist prenesu na zdravstveni sistem”, kazao je Šćekić.

Najavio je gradnju nove bolnice u Pljevljima.

“Već naredne godine se kreće sa izgradnjom nove bolnice u Pljevljima”, dodao je Šćekić.

Ne sjećam se da je iko prije ove Vlade počeo izgradnju bolnica u Crnoj Gori

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da su Pljevlja grad prema kome je učinjena najveća nepravda u Crnoj Gori.

“Idejni projekat nove bolnice u Pljevljima je već urađen, završava se konkurs za glavni projekat, nakon toga se otvara tender za biranje izvođača radova za izgradnju nove bolnice u Pljevljima. Prije ove Vlade ja se ne sjećam da je iko počeo izgradnju bolnica u Crnoj Gori”, istakao je Abazović.

S.Đukanović

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

22.09.2023. u 11:45h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 11:40h

Skip to content