Šćekić o maltretiranju albanskog državljanina: Pogriješio sam, nikada mi se nešto slično nije dogodilo

Radio Titograd

23.02.2023, 17:54h

2 min

Policajci Nikola Boljević i Dragan Šćekić, koji su juče uhapšeni jer su su osumnjičeni da su akteri incidenta koji se dogodio sredinom januara na graničnom prelazu Sukobin – Murićani, saslušani su u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju i nakon toga pušteni, nezvanično je potvrđeno Pobjedi iz ODT Ulcinj. Nakon toga, tužilac je odlučio da nema osnova za dalje zadržavanje.

Policajac Šćekić, koji je kako se vidi na snimku grubo hvatao za lice državljanina Albanije, na saslušanju je izrazio kajanje.

On je, prema informacijama Pobjede kazao tužiocu da je pogriješio i da mu se nešto slično nikada nije dogodilo u dugogodišnjoj karijeri. Kazao je da je bio izrevoltiran time što je Petrać Milo uporno ignorisao naređenja policijskih službenika.

Nakon toga, tužilac je odlučio da nema osnova za dalje zadržavanje.

Kako albanski državljanin Milo nije na raspolaganju nadležnim organima Crne Gore, ODT Ulcinj će pokušati da stupi u kontakt s njim. Ukoliko ne uspiju, tražiće njegovo izjašnjenje preko Međunarodne pravne pomoći, što je već zatražila i Unutrašnja kontrola Uprave policije.

Tužilac je prekjuče, nakon hapšenja policajaca Nikole Boljevića i Dragana Šćekića, krivično djelo okarakterisao kao krivično djelo zlostavljanje iz Krivičnog zakonika Crne Gore.

Članom 166a, stavom dva, Krivičnog zakonika propisano je da će se onaj ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo kazniti zatvorom do jedne godine, a ukoliko zlostavljanje „učini službeno lice u vršenju službe“ zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

Na osnovu prvih snimaka incidenta, objavljenih u javnosti sredinom januara, ulcinjsko osnovno tužilaštvo je naložilo Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Policiji da utvrde identitet policajaca i da preduzmu odgovarajuće radnje u odnosu na incident.

Međutim, tek nakon objavljivanja novog snimka prije dva dana koji je aktuelizovao cijeli slučaj i na kojem se jasno vidi brutalno maltretiranje, uslijedila je nova incijativa tužilaštva u Ulcinju na osnovu koje je juče pokrenut krivični postupak protiv dvojice policijaca koji su lišeni slobode.

Na novom video snimku maltretiranja albanske porodice na graničnom prelazu Sukobin – Murićani vidi se kako strani državljanin objašnjava policajcu da „nije uradio ništa“, na šta mu crnogorski policijski službenik odgovara: „Kol'ko možeš da pričaš, sad bi mu vilicu slomio…“, a potom grubo hvata za lice stranca u automobilu.

Na snimku se zatim čuju riječi: “Ostavi telefon”, dok policajac nasilno izvlači stranog državljanina iz automobila.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 23:01h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 22:57h

Sport, top2

25.03.2023. u 22:53h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 22:06h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 21:48h

Titogradske vijesti, top2

25.03.2023. u 21:41h

Skip to content