Savjetnici Abazovića sa predstavnicima radnika Rudnika Boksita: Vlada nema ingerencije za postupanje u konkretnom slučaju

Radio Titograd

13.03.2023, 19:14h

< 1 min

Predstavnici Kabineta Predsjednika Vlade, Marija Krgović, savjetnica predsjednika Vlade za investicije i Ilija Mugoša, savjetnik u Kabinetu predsjednika Vlade, primili su predstavnike radnika AD Rudnik Boksita, koji su danas protestovali ispred zgrade vlade i razgovarali o problemima sa kojima se radnici suočavaju.

Kako je saopšteno iz kabineta Dritana Abazovića, tokom sastanka predstavnici radnika informisali su predstavnike Vlade o potencijalnim nepravilnostima u stečajnom postupku usljed kojih je, kako su naveli, nastala šteta po zaposlene. Oni su, između ostalog, izrazili bojazan da se novac od prodaje Upravne zgrade iskoristio za namirenje potraživanja iz nižeg naplatnog reda, čime su zaposleni ostali uskraćeni za ostvarivanje svojih prava.

“Imajući u vidu da je AD Rudnik Boksita u stečaju, odnosno da se postupak vodi pred Privrednim sudom, predstavnici Kabineta predsjednika Vlade istakli su da Vlada nema ingerencije za postupanje u konkretnom slučaju, te i da će, u mjeri zakonom propisanih procedura, nastojati da doprinesu rješavanju ovog pitanja”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se u komunikaciji sa nadležnim organima doći do epiloga koji će biti u skladu sa pozitivnim zakonskim rješenjima u ovoj oblasti.

“Na sastanku je ocijenjeno da je, imajući u vidu dugo trajanje ovog postupka, potrebno da sve nadležne institucije preispitaju potencijane nezakonitosti i doprinesu efikasnom i pravičnom rješavanju pitanja AD Rudnik Boksita u stečaju”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

09:45h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 09:41h

Sport, top2

28.03.2023. u 09:05h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 09:00h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 08:47h

Skip to content