Šaranović tvrdi da ga je policija pretresala na izlazu iz Srbije: Ovo je primitivizam

Radio Titograd

20.06.2022, 15:40h

2 min

Ćutali smo mjesecima. Maltretirani smo više puta (poslanici Demokrata), ali nijesmo željeli da izlazimo u javnost, nadajući se da će primitivizam konačno prestati.
Međutim, zaista je danas kap prelila čašu kada sam pri izlasku iz Srbije sa porodicom u prisustvu dvogodišnjeg djeteta preživio duže zadržavanje, detaljno pretresanje, i zaista, svojevrsno maltretiranje, kao da sam u najmanju ruku šef neke evropske kriminalne grupe. Dok Marovići uživaju po Beogradu, mi koji u životu nijesmo imali praktično ni saobraćajni prekrašaj preživljavamo ovakvo maltretiranje. I ne samo mi, već i članovi naših porodica, pa i naša djeca, saopštio je poslabnik Demokrata, Danilo Šaranović.

“I da odmah razjasnimo s obzirom da se ovakvo postupanje često u javnosti vezuje za Srebrenicu. Ne draga gospodo. Čuo sam da je u proteklim mjesecima i poslanik Marko Milačić, koji nije glasao za predmetnu Rezoluciju, duže zadržavan nekoliko puta prilikom prelaska granice sa Srbijom. Vjerovatno zato što je branio izbornu volju od 30. avgusta i suprostavljao se rušenju Vlade i pobjedničke parlamentarne većine. Znači, očito imamo novi kriterijum u naletu neviđenog primitivizma prema crnogorskim poslanicima koji su branili i brane izbornu volju.”, kazao je Šaranović.

On je istakao kako Abazović redovno gostuje po Srbiji bez bilo kakvih smetnji i zadržavanja na granici.

“Vidimo, naravno, i kako nova nelegitimna Vlada kadrove DF-a bira na visoke pozicije. Svakim danom očito postaje jasnije kako je rušena i srušena pobjednička vlast, a izabrana gubitnička i ko su bili nalogodavci, izvršioci i kumovi tih procesa”, kazao je Šaranović.

 Foto: Danilo Šaranović/Facebook
Foto: Danilo Šaranović/Facebook

Prema njegovim riječima, vjrovatno je ovakav primitivizam na koji Crna Gora nije uzvratila recipročnom mjerom ni nakon godinu dana nadajući se da će prestati, najbolja slika iskrenosti u priči o pomirenju, regionalnoj saradnji, regionalnim inicijativama i evropskim vrijednostima.

“Nego, da vidimo hoće li za nekoliko dana premijera nelegitimne Vlade pretresati prilikom dolaska u Beograd, hoće li ga dočekati ministar poljoprivrede u farmerkama, kao i da li će nakon te posjete Marovići konačno doći u CG, a iživljavanje nad crnogorskim poslanicima prestati”, dodao je Šaranović., ističući kako su odgovori već sada jasni.

“Pogledajte fotografije današnjeg događaja i prosudite sami da li su na ovakav način pretresani članovi organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, za koje je Zoran Lazović – štićeno lice najvišeg ranga od strane sadašnje vlasti tvrdio da nijesu bilo kakva opasnost po CG prilikom skidanja zabrane njihovog ulaska, a utvrđeno je da su mjescima prije toga kasapili ljude po Crnoj Gori”, zaključio je Šaranović.

Izvor.CdM

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2,

00:09h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:19h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:16h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:48h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:40h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:34h

Skip to content