Šaranović-Popa: Borba protiv kriminala i korupcije prioritet MUP-a

Radio Titograd

17.11.2023, 11:53h

< 1 min

FOTO: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastao se sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.

– Na sastanku se posebno izdvojio zaključak da je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije apsolutni prioritet MUP-a i Crne Gore. Vladavina prava, jačanje preventivne komponente u radu policije i suočavanje sa rizikom infiltracije korupcije i organizovanog kriminala u službe bezbjednosti samo su jedni od ključnih postulata na kojima treba da počiva budući rad MUP-a, složili su se sagovornici. Iskazujuću zahvalnost Evropskoj uniji na dosadašnjoj podršci kroz realizaciju brojnih zajedničkih projekata, ministar je istakao uvjerenje da će period pred nama biti obilježen još vidljivijom saradnjom i još boljim rezultatima. Najskorije usvajanje izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću umanjiće potencijal organizovanih kriminalnih grupa, a jedan od urgentnih zadataka je i dosljednja implementacija Strategije o borbi protiv transnacionalnog kriminala, istakao je ministar- navode iz MUP-a. Ambasadorka Popa je kazala da MUP i u narednom periodu može računati na podršku i ekspertsku pomoć i istakla otvorenost za  nove inicijative, u skladu sa iskazanim potrebama.Imamo jasne pravce daljeg razvoja, poručio je ministar i dodao da će fokus biti na unapređenju kadrovskih i tehnoloških kapaciteta. Takođe, od izuzetnog je značaja dalje jačanje saradnje sa  partnerskim državama i Europol-om, kao i integrisano upravljanje granicom u skladu sa najboljim praksama EU.

– Uvjeren sam da će uloga Ministarstva unutrašnjih poslova biti presudna u integracijskom putu Crne Gore, kroz  ispunjenje preostalih privremenih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24- naglasio je.

Jasna vizija i profesionalizam biće garant napretka u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, a obezbjeđivanje sigurnosti za sve građane preduslov je razvoja i na drugim poljima, zaključeno je na sastanku.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

12:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:12h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:04h

Titogradske vijesti, top1

04.12.2023. u 10:48h

22.11.2023. u 18:48h

22.11.2023. u 18:48h

Skip to content