Šaranović: Hapšenje Jelene Perović pokazatelj zarobljenosti i zloupotrebe u institiuciji koja treba da štiti vladavinu prava

Radio Titograd

17.04.2024, 14:45h

< 1 min

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović osvrnuo se na hapšenje direktorice ASK Jelene Perović, kazavši da je to pokazatelj koliki je bio obim zarobljenosti i zloupotrebe u brojnim crnogorskim institucijama koje treba da štite vladavinu prava.

“Da bi Crna Gora postala pravna država kakvu njeni građani i građanke očekuju, ona mora imati stabilne i jake institucije na čelu sa odgovornim funkcionerima, koji će svoj posao obavljati zakonito, transparentno i u javnom interesu.

Hapšenja koja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) sprovodi Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) Uprave policije (UP), uključujući i današnje hapšenje direktorice ASK-a, pokazatelj su koliki je bio obim zarobljenosti i zloupotreba u brojnim crnogorskim institucijama koje su trebale da štite vladavinu prava.

Puna podrška radu SDT-a i SPO-a. Nastavljamo snažnu i odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou. Više nema i neće biti privilegovanih”, navodi se u saopštenju Šaranovića.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content